TÂRGUL DE PURICI - BISTRIȚA VS. TÂRGUL DE VECHITURI - TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Două municipii reședințe de județ, apropiate în spatial geographic, unde, în ambele orașe se organizează târguri, dar sunt unele diferențe. Să vedem cum se desfășoară ele.

TÂRGUL DE PURICI - BISTRIȚA

La Bistrița, “Târgul de Purici” a ajuns la ediția a V-a. Prima ediție a avut loc în anul 2014, fiind organizată cu scopul de a strânge fonduri pentru a ajuta comunitatea locală prin diverse proiecte. Organizatorul târgului este Clubul Lions Bistrița. Cu ajutorul și la propunerea membrilor clubului omolog din Sankt Pölten- Austria, care de peste 50 de ani organizează, an de an, un astfel de târg, Clubul Lions Bistrița a decis să demareze acest eveniment, care să devină și în peisajul bistrițean unul de referință. La începutul acestei luni, o delegație a organizatorului târgului a fost prezentă la evenimentul similar care s-a derulat în Sankt Pölten, Austria, pentru a pregăti, devenit deja tradițional, “camionul cadou” pentru evenimentul din Bistrița. Conform declarațiilor organizatorilor, anul acesta camionul cadou a sosit cu multă marfă bună și de calitate de la austrieci. S-au adus lucruri mai noi, îmbrăcăminte, încălțăminte, articole sportive, electrocasnice, electronice, articole de menaj, decorațiuni interioare, pentru Crăciun, lucruri pentru copilași - puzzel-uri, plușuri, jucării creative și altele. Târgul are două etape, una în care se vor putea face donații și una în care se vor scoate la vânzare produsele donate. Cei interesați în a face donații s-au preocupat de asta în perioada 22-25 octombrie, între orele 10.00-18.00. Donațiile din partea populației constau în orice obiecte care prisosesc în casele oamenilor, de la mobilier la tacâmuri de bucătărie. Urmează amplasarea corturilor în zona pietonală centrală a orașului, recondiționarea obiectelor, unde este cazul, stabilirea prețurilor. Prețurile sunt modice. Foarte multe din obiectele donate sunt noi, nefolosite, primite din partea unor societăți comerciale. Asta înseamnă că același produs regăsit în alte magazine, aici se va achiziționa la jumătate de preț sau chiar mai mic. Președintele Clubului Lions Bistrița, organizatorul evenimentului, este Alexandru Mureșan. Vânzările se vor efectua în perioada 26-28 octombrie, conform programului: 26 și 27 octombrie - între orele 10.00-18.00; 28 octombrie - între orele 10.00-14.00. Fondurile obținute au destinații caritabile. Cine are drum prin Bistrița, în perioada târgului, poate da o raită pe acolo.

TÂRGUL DE VECHITURI -TÂRGU-MUREȘ

Târgul de vechituri de la Târgu-Mureș se organizează de foarte mulți ani, săptămânal, în ziua de duminică, pe un amplasament stabilit de organizator, acesta fiind Administrația Piețelor, care aparține de Primărie. Cei care vin să vândă în piață sunt persoanele fizice care își scot la vânzare tot ce le prisosește prin gospodărie, ori vor să facă un ban, revânzând obiecte achiziționate, dar și societăți comerciale care își comercializează produsele. Pentru suprafața ocupată, comercianții plătesc o taxă. La încheierea târgului, perimetrul este împresurat de obiecte devenite gunoaie, pe care le adună oamenii desemnați. Târgul acesta are un scop caritabil indirect, fiindcă oferă posibilitatea oricui să facă un ban prin vânzarea obiectelor devenite inutile, din casă.

Lasă un comentariu