Conferința Anuală a Studenților Farmaciști din Târgu-Mureș “PharmacoFor”

Distribuie pe:

O nouă inițiativă studențească va avea loc, în curând, prin Conferința Anuală a Studenților Farmaciști din Târgu-Mureș “PharmacoFor”. Aceasta va avea loc în 8-10 noiembrie, în clădirea Facultății de Farmacie din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie din Târgu-Mureș.

Cu toate că este la prima ediție, conferința PharmacoFor se va bucura de prezența unor distinși profesori din cadrul universității, dar și a invitaților externi, oameni cu vastă experiență în domeniul farmaceutic. Acest domeniu nu va fi singurul exploatat, conferința având parte și de simpozioane și workshop-uri cu subiecte precum leadership-ul, comunicarea sau managementul, totul privit din perspectivă farmaceutică. Astfel, se urmărește completarea noțiunilor fundamentale a unui viitor farmacist cu noi abilități care să îl ajute în munca sa: alinarea suferinței persoanei de lângă el, dar și rezolvarea problemelor sociale ca profesionist.

Fiind o conferință a studenților farmaciști, temele luate în vedere vor porni de la general, acestea adresându-se novicilor în acest domeniu, ajungându-se până la particular și complex, studenții din anul terminal fiind cei așteptați să ia parte la acestea. Având în vedere că majoritatea îndrumătorilor vor fi cadre universitare, asimilarea de date și generarea cunoștințelor nu va reprezenta un obstacol greu de trecut.

Partea academică va fi completată și de activități tipice studențești, participanții putând lua parte și la programe sociale, de recreere și creativitate. În acest sens, frumusețile orașului și posibilitățile campusului universitar vor fi exploatate pentru crearea unui context cât mai potrivit activităților ce vor avea loc.

Organizarea acestui eveniment revine Asociației Studenților Farmaciști din Târgu-Mureș, organizație non-guvernamentală, care a crescut încet dar sigur, anul acesta împlinindu-se 10 ani de la înființarea acesteia. În această perioadă, organizația a avut diverse activități, atât în mediul universitar, cât și extrauniversitar, mai ales prin campanii de informare și caritate, Conferința Anuală a Studenților Farmaciști din Târgu-Mureș “PharmacoFor” reprezentând apogeul activității acestei organizații care încearcă să ducă mai departe tradiția calității învățământului universitar mureșean.

Astfel, această conferință se adresează studenților farmaciști de pretutindeni, completând paleta de cunoștințe a viitorului profesionist cu informații necesare bunei dezvoltări ca farmacist și ca om. Începutul lui noiembrie va fi rezervat “rețetei succesului” așa că fiți pe fază!

Lasă un comentariu