PNL – Covasna - Deputatul Kulcsár Terza Jozsef a uitat să vorbească românește

Distribuie pe:

Din București până în Sfântu Gheorghe, deputatul UDMR, dar, totodată, și președinte PCM Covasna, Kulcsár Terza Jozsef, a uitat să vorbească românește. Asta dacă a știut vreodată. Amnezia nu l-a oprit, însă, să participe la ședința de Consiliu Județean Covasna din data de 25.10.2018 și să se plângă în fața consilierilor județeni de faptul că o sentință definitivă obligă Consiliul Județean să scoată din sala de ședință steagul secuiesc și pe cel al Ungariei.

A spus-o în limba maghiară și a refuzat să vorbească românește. Parcă făcând parte dintr-un scenariu, deoarece a urmat un alt consilier din partea PPMT, care a declarat că începând din acel moment, consilierii acestui partid nu vor mai vorbi românește în semn de protest pentru “atrocitățile făcute de români în Transilvania”, în urmă cu 60 de ani și mai mult, a cerut (și a obținut) un moment de reculegere în memoria victimelor. Asta chiar de ziua Armatei Române.

Având în vedere faptul că aceste discuții și acțiuni nu aveau nicio legătură cu ședința de Consiliul Județean, am hotărât că locul consilierilor PNL nu este acolo și am părăsit sala.

Foarte grav în opinia noastră este faptul că nu a fost respectată procedura de ședință și ordinea de zi a acesteia, fapt care duce la anularea hotărârilor luate în ședința de astăzi, printr-o acțiune în instanță. Pentru că suntem responsabili și conștienți de urmările acestei acțiuni care ar afecta instituții importante din județ, proiecte demarate cu mult timp în urmă și altele abia inițiate, înțelegem să nu facem acest demers, dar atragem atenția conducerii Con-siliului Județean asupra faptului că și consilierii români depun eforturi tot pentru binele județului și merită același respect ca și cei maghiari. În Consiliul Județean nu își au locul aceste acțiuni profund șovine care readuc în actualitate tensiunile și conflictele, uneori violente, între români și maghiari. De asemenea, atragem atenția și consilierilor maghiari că pe viitor nu vom tolera astfel de ieșiri, că dorim să ne desfășurăm activitatea pentru care am fost trimiși acolo de alegători, în condiții normale și corecte.

Lasă un comentariu