Ziua Internațională a Pastelor Făinoase

Distribuie pe:

B-unicii au fost invitați să sărbătorească Ziua Internațională a Pastelor cu câteva curiozități surprinzătoare, și cu paste, desigur.

Oficial, pe 25 octombrie, întregul mapamond sărbătorește unul dintre cele mai populare, iubite și gustoase preparate: pastele.

Ziua internațională a pastelor a fost stabilită pe 25 octombrie, în 1995, la Primul Congres Mondial al Pastelor, care a avut loc la Roma, când 40 de producători internaționali de paste făinoase au acceptat cu entuziasm că “pasta” este o hrană sănătoasă, delicioasă, populară, durabilă și convenabilă și merită o recunoaștere anuală la nivel mondial. În 2018, acest congres are loc în Dubai (Emiratele Arabe).

Ea a fost sărbătorită pentru prima dată la Napoli, în 1998, iar azi va fi o sărbătoare specială, deoarece marchează cea de-a 20-a aniversare a Zilei Mondiale a Pastelor.

Pastele sunt printre mâncărurile care-ți lasă gura apă. De multe ori însă, refuzi să le mănânci pentru că ai auzit că îngrașă. Nimic mai fals! Astăzi am aflat că cercetările arată că pastele făinoase nu îngrașă. Mai mult decât atât, ele ar putea fi chiar prietenoase cu silueta ta.

Ca parte a acestei sărbători speciale, Marius ne-a pregătit Spaghetti Bolognese.

Și pentru că muzica destinde atmosfera, relaxează mintea și te face mai creativ, Romeo a fost ingredientul care a condus spre un rezultat delicios și armonios al acestei sărbători.

Lasă un comentariu