CRITICI CARE NE RĂNESC ÎN FUNCȚIE DE ZODIE

Distribuie pe:

Psihologii spun că îi criticăm pe cei din jur dintr-un sentiment de inferioritate, cu credința că, minimalizându-i pe ceilalți, vom obține o creștere a stimei de sine. Cel care critică trăiește cu iluzia că este mai bun decât celalalt, are senzația de control, se simte superior și se folosește de critică pentru a-și hrăni orgoliul rănit.

Desigur, nu există om care să nu critice, însă atunci când suntem, la rândul nostru, criticați, nu ne place deloc și ne simțim răniți și chiar insultați, în funcție de personalitate, rar reușind să ignorăm răutățile puse pe seama noastră.

Astrologica.ro merge mai departe și ne dezvăluie că, în funcție de zodie, există critici pe care pur și simplu nu le suportăm și ne afectează negativ, după cum urmează:

Berbec - “Te înșeli!” Berbecul nu este impulsiv, așa cum pare. El petrece mult timp cântărind ce să spună, iar atunci când se decide asupra unui lucru consideră că are dreptate, chiar atunci când greșește. Și nu este vorba despre faptul că nu suportă să fie contrazis, ci despre faptul că nu își dorește ca cineva să se îndoiască de el. Spunându-i că greșește, îl determini să se confrunte cu el însuși, ceea ce îl face să se simtă inconfortabil.

Taur - “Fă așa!” Taurul este un rebel. El vrea să facă lucrurile în stilul lui, când vrea și cum vrea, astfel încât să îi fie comod. Și, cu siguranță, nu va vrea să te opui sau să îi spui contrariul. De fapt, dacă îi spui unui Taur ce să facă, poți fi sigur că nu va spune nimic și nu va lua în seamă sugestia ta, care îl ofensează ca și cum ar fi un ordin.

Gemeni - “Deci, da sau nu?” Gemenii nu sunt capabili să ia o hotărâre fermă, iar atunci când

sunt rugați să ia o decizie, ei se blochează și devin rigizi. Le place ideea de a spune da sau nu, dar pur și simplu nu pot să susțină și să fie convinși de aceste cuvinte. Dacă auzi un da sau un nu de la acest nativ, trebuie să știi că habar nu are de ce a spus asta și că, probabil, nici nu își va respecta cuvântul.

Rac - “Minți!” Racul are tendința de a minți. Nu este cea mai bună trăsătură a lui, iar aceste minciuni îi determină pe cei care sunt mințiți să îl confrunte. Racul se autoprotejează, iar în această apărare el începe să creadă în propriile minciuni. Așa că, atunci când îi spui unui Rac că minte, el se va simți insultat și, în secret, un pic vinovat.

Leu - “Nu ești singurul!” Acest lucru poate fi valabil în dragoste, pe scenă, la frumusețe, dar Leul crede cu tărie, nu numai că este cel mai bun lucru din viața ta, ci e unicul

din viața ta. Și, atunci când este contrazis, el se simte devastat. Când vrei să îl pui în fața unei situații căreia nu îi poate face față, e suficient să îi reproșezi că mâncarea făcută de el nu e cea mai bună pe care ai mâncat-o vreodată!

Fecioară - “Cum arăt?” Aici nu este vorba despre ceea ce îi spui unei Fecioare, ci despre ceea ce îi ceri să îți spună. Fecioara nu se lasă rănită de cuvinte, însă rănește prin ale sale. Dacă o întrebi cum arăți, cu siguranță începe cu criticile și te va face să te simți oribil. Aceasta este calea ei de a arăta că o de-ranjează să îi scoți vorbele din gură.

Balanță - “Ai iubit, iubită?” Balanța este drăguță, amabilă, dar și pasiv-agresivă în măsura în care tăcerea ei te determină să îți faci o mie de scenarii în cap. Dacă o Balanță este implicată într-o relație, va avea grijă să știi acest lucru, însă va face orice să evite confruntările.

Scorpionul - “Nu îți aparține!” Scorpionul deține întreaga lume. Te poți aștepta la o reacție urâtă din partea acestuia atunci când îi spui că un lucru nu îi aparține. Nu îi place să i se spună că nu are dreptul, pentru că el crede că e privilegiat și nu vede nimic altceva decât lumea lui, calea lui.

Săgetător - “Poți să lucrezi pentru noi?” Răspunsul lui este nu. Dacă vrei un răspuns rapid, cere-i unui Săgetător să se angajeze într-o companie care nu îl interesează. El nu va lucra pentru tine, atât timp cât nu o poate face când vrea, cum vrea. Trebuie să îl lași să facă bani în stilul lui și să nu te aștepți la un răspuns pozitiv din partea lui, atunci când îl întrebi dacă poate lucra pentru tine.

Capricorn - “Nu te băga!” Nu pune copilul la colț, iar prin copil ne referim la Capricorn. Acesta este o persoană foarte corectă și perspicace. Nu acceptă să se profite de ceea ce trebuie să facă sau să i se spună ce să facă, mai ales atunci când percepe opțiunile respective ca fiind părtinitoare sau nefondate.

Vărsător - “Poate ar trebui să încerci altceva?” Dacă vrei să se rupă prietenia cu sensibilul Vărsător, sugerează-i că ar trebui să încerce o abordare diferită față de cea pe care o are. Schimbarea este un semn de eșec pentru acesta și el preferă să își păstreze mândria, să își piardă prietenii și să rămână cu acel lucru care nu funcționează, de fapt. Și asta doar pentru că este ceva al lui!

Pești - “Nu te mai iubesc!” Nimănui nu îi place să audă asta, dar Peștii chiar se vor simți distruși. În mintea lor, odată ce începi să iubești, vei iubi pentru totdeauna și nu e cale de întoarcere. Așa că, dacă ești persoana care e nevoită să îi spună aceste cuvinte dure, așteaptă-te la argumente epice și chiar la refuzul de a te crede.

Lasă un comentariu