Conferință internațională pe tema drepturilor minorităților

Distribuie pe:

Sala Oglinzilor din incinta Palatului Culturii din Târgu-Mureș a găzduit joi, 25 octombrie, Conferința Internațională Securitate, Minorități și Reconstrucție în Europa Centrală și de Est, manifestare organizată de Institutul de Cercetări Socio-Umane “Gheorghe Șincai” al Academiei Române, Centrul de Cercetare și Strategii Regionale, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe Tehnologice Târgu-Mureș, Asociația Transilvania pentru Cultură, sub coordonarea prof. univ. dr. Cornel Sigmirean, cercetător științific, vicepreședinte al UMFST.

Temele abordate au vizat problematica asigurării drepturilor minorităților naționale, definirea noilor minorități, migrația și consecințele politice, economice, culturale și sociale ale acesteia, precum și impactul relațiilor interetnice asupra relațiilor interstatale.

Alături de reprezentanți ai mediului academic târgumureșean, au fost prezenți și au prezentat comunicări cadre universitare și cercetători științifici de la universități din București, Cluj-Napoca, Roma, precum și diplomați, practicieni, reprezentanți ai autorităților de rang național și european.

“Conferința reprezintă o platformă de dezbateri care examinează dezvoltările recente și perspectivele de evoluție în problematica atât de complexă a relațiilor intergrupale și a consecințelor acestora asupra securității și viitorului acestei părți din Europa”, sintetizează lector univ. dr. Lucian Săcălean, membru al comitetului de organizare. 

Lasă un comentariu