Milenialii (tinerii de 18 - 32 de ani) nu sunt dispuși să renunțe la timpul personal!

Distribuie pe:

Dintr-un studiu al Exact Business Solutions, citat de adevarul.ro, aflăm că tinerii români cu vârsta cuprinsă între 18 și 32 de ani, cunoscuți și sub genericul de milenialii, sunt adepți ai principiului “lucrez cât este nevoie”, aceștia nefiind dispuși să renunțe la timpul personal în favoarea carierei.

Astfel, ei optează pentru cariere care să le permită să își trăiască viața așa cum își doresc.

“Prin opțiunea lor de viață, milenialii reușesc să își practice de mai multe ori pe săptămână hobby-urile (fotografie, pescuit, sport) în proporție de 31%, iar să se plimbe în natură - 52%.

Pentru ei, timp liber mai înseamnă citit de câteva ori pe săptămână (48%), jucat la calculator sau consolă (47%) ori mers în baruri, cafenele, restaurante (32%).

Shoppingul (cumpărăturile de obiecte vestimentare, produse cosmetice, gadget-uri etc.) reprezintă o altă modalitate de petrecere a timpului liber pentru 5 din 10 mileniali.

Totodată, milenialii se întorc la activități ce țin de gospodărie. De o atenție deosebită se bucură și cumpărăturile, precum alimente sau produse de curățenie, 7 din 10 mileniali mergând de câteva ori pe săptămână la magazine, pentru a achiziționa produse necesare locuinței.

La fel de preocupați sunt și de curățenia casei, 85% dintre aceștia făcând curat de câteva ori pe săptămână. Mai mult, 8 din 10 mileniali gătesc cu aceeași frecvență, mâncarea gătită fiind percepută ca o mâncare sănătoasă. Alimentația sănătoasă reprezintă o prioritate în viața milenialilor, o modalitate prin care își demonstrează lor înșiși, alături de un program care să le mențină o condiție fizică bună, că sunt la curent cu ultimele tendințe în ceea ce privește o viață sănătoasă.

Milenialilor le place să călătorească, acești tineri dorindu-și foarte mult să exploreze. 4 din 10 reușesc să facă acest lucru chiar de câteva ori pe lună. O parte optează pentru locuri cât mai apropiate de casă, de care să se bucure alături de familie sau prieteni, în timp ce o altă categorie vizează țările care se disting prin unicitate și originalitate culturală (precum cele din Asia). Nu sunt însă adepții călătoriilor în interes de serviciu, 54 % necălătorind niciodată în ultimele 6 luni.

Milenialii accesează din ce în ce mai des servicii de îngrijire personală, această preocupare fiind definită ca o formă de respect și de atenție pe care un individ ar trebui să și-o acorde. 35% merg cel puțin o dată pe lună la stilist, manichiură, masaj sau spa.

Astfel, alimentația sănătoasă, respectarea unui program de relaxare și atenția acordată îngrijirii personale sunt o parte importantă din rutina milenialilor.

Dintre activitățile de relaxare practicate cu o frecvență lunară, menționăm mersul la cinema și ieșirile în club, pentru ambele optând 3 din 10 mileniali. Piesele de teatru și concertele nu se numără însă printre activitățile lunare preferate. Cei mai mulți mileniali aleg acest tip de activitate bianual, 40% orientându-se spre teatru, iar 50% spre concerte”, se arată în studiul Exact Business Solutions.

Subiectul cercetării l-au reprezentat 989 de persoane cu vârste cuprinse între 18 și 32 de ani, rezidente în mediul urban, utilizatoare de internet, cu un nivel de educație mediu și ridicat.

 

Lasă un comentariu