Centenar Româno-Basarabean “Autostrada culturală: Târgu-Mureș - Chișinău”

Distribuie pe:

Consilierii municipali târgumureșeni au aprobat, în ședința de săptămâna trecută, susținerea Teatrului Național în realizarea proiectului “Centenar Româno-Basarabean” și alocarea, de la bugetul local, a sumei de 100.000 de lei pentru realizarea acestuia.

Manifestările subsumate proiectului se desfășoară în perioada 1 noiembrie - 31 decembrie, în Târgu-Mureș, Chișinău, Alba Iulia și București. Se are în vedere realizarea unei coproducții între Teatrul Național din Târgu-Mureș și Teatrul “Mihai Eminescu” din Chișinău, colaborare materializată în spectacolul cu piesa “Bal mascat cu Miss Liberty pe Quensboro Bridge”, pe un text scris de Mircea M. Ionescu și regizat de târgumureșeanul Kincses Elemer. Spectacolul va avea o premieră la Chișinău, una la Târgu-Mureș și una la București, precum și o reprezentație de gală, în 1 Decembrie, la Alba Iulia. Echipa de producție va avea în componență jumătate din actori ai Teatrului Național din Târgu-Mureș și jumătate din actori ai Teatrului din Chișinău.

“Realizarea acestei coproducții între cele două teatre reprezintă un proiect ce își dorește să stabilească încă o punte de comunicare între spectatorii de teatru din cele două țări”, se arată în expunerea de motive privind susținerea proiectului, inițiat de viceprimarul dr. Makkai Grigore. 

Lasă un comentariu