Sărbătorirea tradițională a Zilei Armatei României

Distribuie pe:

După ce executivul Primăriei Luduș a reușit să refacă din temelii aleea în trepte din Cimitirul Ortodox și să renoveze în întregime Cimitirul Eroilor, din acest an a fost reluată sărbătorirea tradițională a Zilei Armatei României, 25 octombrie, în Cimitirul Eroilor, unde își dorm somnul de veci 238 de eroi români necunoscuți, 111 eroi români cunoscuți și 153 de eroi militari ai fostei Uniuni Sovietice.

Ceremonialul a început cu intonarea Imnului Național “Deșteaptă-te, române!”. Slujba de pomenire a fost oficiată de părintele protopop Lucian Voșloban împreună cu preoții ortodocși Ilie Dăian, Mihail Cercel, Viorel Ormenișan și Valer Moldovan.

În prezența numeroasă a elevilor de la Liceul Tehnologic (director, prof. Claudiu Ciucă), Școala Gimnazială nr. 1 (director, prof. Alina Șofron), Școala Gimnazială “Ioan Vlădițiu” (director, prof. Adrian Banea), a primarului Ioan Cristian Moldovan, a consilierilor Liviu Botezan, Sebastian Căpușan, Gelu Puia, Ioan Șopterean, Székely Zoltán, a viceprimarului Kiss István, a colonelului (r) Ioan Rus, a comisarului-șef Leonid Frandeș, comandantul Poliției Luduș, comisarului Iulian Cojocariu, șeful Ordinii Publice, a Gărzii de Onoare a Jandarmeriei Luduș, a polițiștilor locali (șef, dl Cornel Boitoș) și a reprezentanților principalelor societăți comerciale și instituții din oraș, domnul colonel (r) Sever Popovici, președintele subfilialei Luduș a ANVR, s-a referit la semnificația istorică a Zilei Armatei Române. În acordurile Imnului Eroilor, au fost depuse coroane ale recunoștinței din partea Primăriei Luduș, ANVR și ANCMRR Luduș, Poliției și Jandarmeriei Române, Instituțiilor de învățământ din oraș, Agenției Luduș a Administrației Finanțelor Publice, Spitalului Orășenesc “Dr. Valer Russu”, F.Z. Luduș, Agenția Luduș a S.C. Aquaserv, P.S.D. și U.D.M.R.

Lasă un comentariu