Știți cumva cine avea să poarte numele de György Schwartz?

Distribuie pe:

Spicuind câteva înscrisuri dintr-o pagină documentar-biografică, aflăm că era mereu controversatul magnat financiar ungaro-american George Soros, născut la Budapesta, în data de 12 august 1930. Deci, nimeni altul decât fiul lui Tivadar Schwartz și al Erzsebetei Szucs, ambii părinți de origine evreiască. Cei care schimbându-și oficial numele și prenumele, printr-un fals botez creștinesc, întreaga familie va scăpa ca prin minune de deportare în lagărele fasciste de exterminare ale lui Hitler și Horthy Miklos. Ca urmare, în anul 1947, părinții își trimit fiul la studii în Marea Britanie, iar în 1956 hotărăsc să emigreze în Statele Unite ale Americii. Înarmat cu ideile raționalismului critic al filozofului evreu austriac Karl Raimond Popper, tânărul George devine agent de bursă pe Wall Street-ul New-Yorkez, după care, în anul 1969 înființează Fondul Quantum de Investiții (n.a. cu risc foarte mare, un fel de Caritasul românesc al lui Stoica, de la Cluj). Ba mai mult, în 1992 pariază împotriva lirei sterline, riscul asumat aducându-i un beneficiu de 1,5 miliarde, fiind învinuit că ar fi ruinat Banca Angliei. Cinci ani mai târziu pariază cu același mare succes financiar și împotriva monedei naționale a Thailandei. Așa se face că inițiativele financiare speculative personale îl situează pe locul 16 printre cei mai bogați oameni ai lumii, după soții Melinda și Bill Gates, fiind al doilea mare donator al unor fundații internaționale cu caracter multinațional (n.a. în total 18 miliarde dolari). Astfel că a reușit să se implice direct în instabilitatea politică și economică a numeroase țări, între care: România, Polonia, Ungaria, Macedonia, SUA, Georgia, Turcia, Israel și Federația Rusă. Între cele mai active, acuzate că “otrăvesc tinerii cu idei subversibile”, sunt cele peste 100 de birouri ale Fundației pentru o Societate Deschisă (cu sediul central în Berlinul Germaniei), precum și Universitatea Central Europeană (n.a. expulzată din Budapesta de către arțăgosul și îngâmfatul premier al Ungariei, Viktor Orbán, însă acceptată de Viena Imperial Austriacă).

NOTĂ: Succinta fișă matrimonială a “amorezului” George Soros cuprinde trei căsătorii oficiale. Între 1960-1983, cu Annaliese Witschak, cu care are trei copii; între anii 1983-2005, cu Susan Teber, cu care are doi copii, iar din 2013, cu Tamiko Bolton, în prezent în vârstă de 37 de ani, iar el trecut de 88 de ani.

PS: Cunosc mai mulți chipeși feciori-oieri zdraveni în toate cele, unii dintre ei fiind jucăuși voluntari în Ansamblul “Junii-Cindrelul Sibiului”. Iar pe deasupra, știu a grăi și scrie și în limbi străine. Însă cel care se ține scai de mine mă tot roagă să-l vestesc când “babacul miliardar americanizat” va închide ochii. Nu de alta, dar s-ar duce la înmormântarea lui, în speranța că o va aduce pe tânăra văduvă la stâna lui din vârful Jinei, iar cu miliardele ei ar răscumpăra toate pământurile și pădurile românești cumpărate pe mai nimic de străinii de țară, credință și de neam. N-ar vrea să cobească, dar cu atât mai bine ar fi dacă s-ar întâmpla până la Sărbătoarea Centenară de la 1 Decembrie, din Alba Iulia!

Lasă un comentariu