“Armonii muzicale”

Distribuie pe:

La Sala de spectacole “Mihai Eminescu”, Casa de Cultură a Studenților din Târgu-Mureș a organizat prima ediție a Festivalului Național Studențesc de Muzică Ușoară “Armonii muzicale”.

Creat ca o manifestare cultural artistică, adresată tinerilor iubitori de muzică ușoară cu calități interpretative, evenimentul a avut drept scop depistarea și promovarea tinerelor talente din România.

Concursul de Muzică Ușoară a început vineri, 26 octombrie, de la ora 18. Au participat opt studenți din cinci centre universitare din țară.

Ne-am bucurat încă de la început de participarea unei tinere talentate, venită din Rusia. La această ediție am avut secțiunea Interpretare, la care a fost obligatorie participarea cu două piese, din care una să fie în limba română/maternă. Juriul a fost alcătuit din specialiști și personalități ale muzicii ușoare: conf. unv. dr. Lelia Mariana Albu, conf. univ. dr. Ramona Preja și Raluca Edith Apolțan.

Sâmbătă, 27 octombrie, începând cu ora 18, a avut loc Spectacolul de Gală, în cadrul căruia participanții au fost premiați astfel: Trofeul Festivalului - Giurgiu Larisa Roxana (18 ani), CCS Cluj-Napoca; Locul I - Encuna Florin Răzvan (25 ani), CCS Ploiești; Locul II - Tînț Evelyn

(24 ani), CCS Târgu-Mureș; Locul III - Cazan Alexandra Maria (20 ani), CCS Târgu-Mureș; Mențiune - Ioana Ana-Maria (18 ani), CCS Sibiu.

INTRAREA a fost LIBERĂ!

Invitații Spectacolului de Gală au fost tinerele talente: Vascul Diana, Rusu Anastas și trupa Acoustic Bastrads. Le mulțumim tuturor pentru participare și frumoasa prestație!

Festivalul Național Studențesc de Muzică Ușoară a avut un debut frumos și sperăm ca la edițiile viitoare să avem și mai mulți participanți din toată țara, precum și de pe alte meleaguri.

 

Lasă un comentariu