Acordarea distincției Doctor Honoris Causa, de către UMFST Târgu-Mureș, profesorului universitar Valerius Ciucă de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Distribuie pe:

Urmare a propunerii realizate de Facultatea de Economie și Drept, din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie, a fost acordată distincția de Doctor Honoris Causa profesorului universitar doctor Valerius Ciucă, de la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iași, în semn de recunoaștere a excelenței sale științifice și profesionale în domeniul științelor juridice, precum și pentru contribuția adusă promovării culturii și științei românești.

Ceremonia se va desfășura astăzi, 2 noiembrie 2018, de la ora 12.00, în Aula Magna a UMFST Târgu-Mureș (str. Nicolae Iorga nr. 1).

Domnul profesor Valerius Ciucă este profesor titular la Facultatea de Drept a Universității “Alexandru Ioan Cuza” din Iași și profesor asociat și invitat la o serie de universități din Franța și Canada, are o publicistică remarcabilă îndeosebi în domeniul filosofiei dreptului, a dreptului roman și dreptului Uniunii Europene și, totodată, inițiatorul, după anul 1990, a “școlii dreptului organic”. În anul 2015 a fost desemnat Profesor Bologna, de către Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din Romania (ANOSR), activitățile sale universitare fiind extrem de orientate către formarea generațiilor de juriști. Una dintre activitățile sale de referință pentru România și Uniunea Europeană a reprezentat-o aceea desfășurată în calitate de judecător la Tribunalul Uniunii Europene, în perioada 2007-2010.

Pe această cale, comunitatea academică din Târgu-Mureș îi adresează sincere și calde felicitări!

Lasă un comentariu