PLASTICUL PREZENT ÎN ORGANISM BLOCHEAZĂ SISTEMUL IMUNITAR

Distribuie pe:

Oamenii austrieci de știință de la Universitatea de Medicină din Viena, citați de descopera.ro, susțin că în organismul uman, mai ales în intestine, există până la 9 tipuri diferite de plastic, care inevitabil afectează sănătate.

“La studiul nostru, au participat 8 subiecți din Regatul Unit, Finlanda, Italia, Olanda, Polonia, Rusia și Austria. Niciunul dintre participanți nu era vegetarian, iar șase au mâncat pește de mare.

Au fost găsite particule între 50 și 500 microni în organismul uman, cele mai frecvente fiind polipropilena (PP) și polietilen tereftalatul (PET). Avertizăm că plasticul, mai ales cel din intestin, poate bloca sistemul imunitar, ducând la transmiterea toxinelor și a unor virusuri sau substanțe nocive.

Cu toate că cele mai mari concentrații de plastic au fost găsite în intestin, mici particule microplastice pot intra în fluxul sanguin, în sistemul limfatic și pot ajunge chiar la ficat.

Ambalajele, sticlele din plastic și peștele sunt principalele surse de proveniență a plasticului din organism. Se estimează că până la 5% din totalul materialelor plastice ajung în mare, cantități semnificative de plastic găsindu-se în ton, homar și creveți.

Alimentele sunt, de asemenea, contaminate cu plastic ca urmare a procesării sau ambalării. Microparticule de plastic au fost găsite în apa de la robinet, în apa îmbuteliată, în pește, în carne de miel și chiar în bere.

De asemenea, oamenii se expun și prin particulele din praful de casă, ambalajele alimentelor și utilizarea sticlelor din plastic. Prin urmare, este inevitabil ca microparticulele de plastic să ajungă în plămâni și în sistemul digestiv.

Acum, că avem primele dovezi ale existenței unor particule de plastic în interiorul organismului uman, avem nevoie de cercetări suplimentare pentru a studia modul în care acestea afectează concret sănătatea umană”, afirmă specialiștii austrieci. 

Lasă un comentariu