Pentru că iarna nu-i ca vara... Pregătiri pentru sezonul rece, pe drumurile naționale din județ

Distribuie pe:

Peste 5.000 de tone de sare, 143 de tone de nisip și 4,6 tone de clorură de calciu sunt cantitățile de materiale antiderapante pregătite în vederea asigurării circulației pe drumurile naționale din județul Mureș, în perioada sezonului rece 2018 - 2019, informează conducerea Secției Drumuri Naționale (SDN) Târgu-Mureș.

Douăsprezece utilaje de deszăpezire proprii (utilaje multifuncționale, buldoexcavatoare, autoutilitare pentru transport muncitori și o autobasculantă) vor acționa, în caz ne nevoie, în Planul operativ de deszăpezire mai fiind prevăzute și 68 de utilaje închiriate, din care 16 - la cerere, în caz de necesitate. Utilajele vor intra în bazele de deszăpezire în momentul emiterii de către Direcția Regională Drumuri Poduri Brașov, a Ordinului de începere.

Secția de Drumuri Naționale Târgu-Mureș are în administrare 368 de kilometri de drum național, lungime care nu le include pe cele aflate în traversarea municipiilor.

Activitatea de deszăpezire se desfășoară prin șapte baze, distribuite în județ: Sighișoara, Sângeorgiu de Pădure, Târgu-Mureș, Iernut, Reghin, Răstolița și Sărmășel. Fiecare dintre acestea au în administrare, în medie, circa 50 de kilometri de drum național.

În prezent, sunt în derulare lucrări de reparații și impermeabilizare carosabil - 26.000 mp plombări și reparații pe suprafețe întinse și este în curs de semnare “Programul comun de măsuri pentru menținerea viabilității autostrăzilor și drumurilor naționale în sezonul rece 2018-2019” încheiat între Inspectoratul de Poliție Județean Mureș și SDN Târgu-Mureș.

Activitatea de deszăpezire este realizată de Dacia Asphalt SRL, Bistrița, sub coordonarea personalului de conducere al SDN Târgu-Mureș.

Lasă un comentariu