“Cei 100 de ani trecuți și cei 100 de ani viitori” Centenarul Marii Uniri - marcat și la Târgu-Mureș

Distribuie pe:

Ieri, 6 noiembrie, la Salonul Ambasador al Palatului Administrativ din Târgu-Mureș, a avut loc o conferință de presă susținută de vicepreședintele Consiliului Județean Mureș, Alexandru Cîmpeanu. S-a discutat despre manifestările ce se vor organiza de Consiliul Județean Mureș cu prilejul Zilei Naționale a României. Fiecare instituție de cultură va avea un program pentru toate categoriile de vârstă.

Au fost prezenți și Mihaela Iordache - consilier Compartimentul Patrimoniu și Servicii Publice din cadrul Consiliului Județean Mureș, Soos Zoltan - director al Muzeului Județean Mureș, Gavril Cadariu - director al Teatrului Ariel, Atilla Barabasi - director al Ansamblului ,,Mureșul”, Ioan Țogorean - director la Secția română al Ansamblului ,,Mureșul”, Angela Pop - director al Secției Etnografie a Muzeului Județean Mureș, Călin Bogătean - referent artistic la Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș.

,,Suntem în anul Centenarului și la 1 Decembrie Consiliul Județean Mureș și-a propus activități de mai mare anvergură pentru a marca așa cum se cuvine împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire. Datorită unei colaborări foarte bune cu Primăria Târgu-Mureș, de data acesta va fi o sincronizare a acțiunilor realizate de Instituția Prefectului, Garnizoana Mureș și Primăria Târgu-Mureș. Manifestările, ce se vor derula pe o scenă amplasată în fața Primăriei municipiului reședință de județ, vor începe la ora 11 (aceasta urmând să fie stabilită exact în perioada următoare și anunțată din timp, în funcție de condițiile în care vom putea fi sprijiniți de unitatea de aviație de la Luna). În paralel defilarea va fi susținută și de aeronave de luptă și de elicoptere, în funcție de condițiile meteo. Ne-am propus ca pe tot parcursul zilei (începând cu ora la care se va desfășura ceremonia religioasă și militară și până la focul de artificii, organizat de Primăria Târgu-Mureș) să avem o zi plină. Activitățile, toate vizând momentul istoric, Centenarul Marii Uniri, le-am organizat astfel încât să se succeadă într-o ordine logică, cronologică, în așa fel încât, chiar dacă unele dintre ele se vor suprapune, să aibă drept țintă un public diferit. Unul dintre momentele de atracție va fi în jurul orei 19 al datei de 1 Decembrie, când vom avea din trei puncte diferite ale orașului, retragere cu torțe”, spunea vicepreședintele Consiliului Județean Mureș, Alexandru Cîmpeanu.

Lasă un comentariu