TERAPIE CU... VACI ÎMPOTRIVA STRESULUI

Distribuie pe:

O fermă din statul New York propune o nouă metodă de psihoterapie, care presupune… mângâierea vacilor.

„Sesiunile de terapie pot fi deosebit de utile pentru persoanele care iubesc animalele. Pacienții care au încercat această terapie au susținut că au fost învăluiți de un sentiment incredibil de relaxare și de vindecare, reușind să depășească starea de anxietate,

să își învingă fobiile, să aibă mai multă încredere în sine. Animalele se simt foarte bine atunci când sunt mângâiate, deoarece sunt extrem de sensibile emoțional. De-a lungul evoluției lor, vacile au învățat să citească limbajul corpului oamenilor.

Astfel, animalele primesc pacienții ca pe un membru al turmei și ghicesc dacă ei sunt fericiți sau nefericiți, dacă se confruntă cu sentimente de teamă sau anxietate. Vacile au o temperatură a corpului ușor mai mare decât cea umană și bătăile inimii puțin mai lente. Această combinație face ca mângâierea lor să fie extrem de relaxantă. De altfel, există dovezi științifice conform cărora oamenilor le poate fi scăzut nivelul de stres prin interacțiunea cu animalele.

Deși ar putea suna ciudat, noua tendință de terapie merge pe aceeași linie cu alte programe descoperite în trecut, precum yoga cu o capră, cu o pisică sau cu un iepuraș. Dacă yoga cu o vacă ar putea fi o activitate puțin cam dificilă, giugiuleala cu ea ar putea fi cel mai bun lucru.

O ședință de 90 de minute de terapie, cu o experiență complexă cu o vacă, te va costa 300 de dolari, iar pentru o sesiune de 60 de minute, în care vei sta îmbrățișat cu animalul, vei plăti doar 75 de dolari. Pentru ambele ședințe, poți aduce și un prieten.

Interacțiunea cu animalele a devenit o activitate populară în rândul persoanelor care vor să se elibereze de stres și să se conecteze cu natura. Vacile, în special, dar și caii sunt animale sensibile, pentru faptul că își folosesc limbajul trupului pentru a comunica. Ele vor simți interiorul tău și dacă ești fericit, trist, dacă te simți pierdut, anxios sau nervos, așa că timpul petrecut cu ele îți va aduce relaxare, vindecare, confort și o mai bună activitate a minții. Ele mai pot contribui la consolidarea puterii de comunicare și a încrederii în sine, precum și la depășirea fricii”, afirmă reprezentanții fermei, citați de descopera.ro.

Lasă un comentariu