Concursul Interjudețean de creație literar-artistică “Valurile Copilăriei”, ediția a III-a 2018 PREMIEREA ELEVILOR

Distribuie pe:

În cadrul acestui proiect, ne-am propus să aducem bucurie și o rază de speranță în sufletele tuturor celor care încă mai cred că sunt copii. Acest proiect vine în sprijinul elevilor, în pregătirea acestora pentru evaluarea națională.

Copilăria … mai întotdeauna trezește în sufletul omului un sentiment de melancolie: lumea tihnei în care visează, gingaș și cu sfială, mugurul omenesc ce abia se deschide la viață.

“Hai mai bine despre copilărie să povestim, căci ea singură este veselă și nevinovată. Și, drept vorbind, acesta-i adevărul… Așa eram eu la vârsta cea fericită, și așa cred că au fost toți copiii, de când e lumea asta și pământul, măcar să zică cine ce a zice”. Concursul Interjudețean “Valurile copilăriei” ediția a III-a, octombrie 2018, adresat elevilor de clasele a VII-a, a VIII-a, are trei secțiuni, în care elevii și-au demonstrat talentul în domeniul creației literare (în proză, versuri și artistico-plastic). Elevii sunt un izvor nesecat de creație, tema concursului îi determină să se joace cu cuvintele. Grigore Vieru afirma: “Poezia copiilor este ploaia curată care mă spală de colbul zilei, mă înseninează... Când nu mă prea înțeleg cu cei mari, fug la copii. Ei mă primesc și mă înțeleg întotdeauna”. Creațiile elevilor au fost cuprinse în revista cu ISSN, nr. 3 “Valurile Copilăriei”, care va sensibiliza sufletele multor cititori.

Miercuri 7.11.2018, în Biblioteca Școlii Gimnaziale “Sf. Gheorghe”, Sângeorgiu de Mureș, ora 14, a avut loc premierea elevilor care au participat la concursul de creație literar-artistică.

Elevii prezenți la festivitatea de premiere, au fost răsplătiți cu: diplome, caiete, pixuri și tricou cu logo “100 de ani România” și însemnele concursului. Tricourile au fost sponsorizate de Primăria Sângeorgiu de Mureș, ing. SÓFALVI SÁNDOR - SZABOLCS, căruia îi mulțumesc în numele participanților pentru deschiderea de care dă dovadă, când este vorba de activități cultural-artistice. Un alt sponsor fidel celor două concursuri interjudețene, organizate de catedra de Limba Română, este C.I.E. Matricon S.A Târgu-Mureș.

Ne mândrim cu: - Bârsan Alexia, Hoffmann Isabella - clasa a VIII-a C, “Friedrich Schiller”, Târgu-Mureș; - Muntean Alexia, Muica Antonia, Szabo Brigitta, Kurki Adrienne, clasa a VIII-a; Moldovan Anca a VII-a, Sângeorgiu de Mureș; Vaida Raluca, a VII-a, Arieșan Larisa Maria, a VIII-a Gimnaziul Dacia, Tg.-Mureș; Cîmpean Larisa, a VII-a “Tudor Vladimirescu”, Tg.-Mureș; Oltei Teodora, a VII-a, “Dr. Bernady Gyorgy”, Tg.-Mureș; Joarză Mara, “Al. Ceușianu” Reghin; Suciu Iulia, a VIII-a, Ungheni; Popovici Oana, a VII-a, Cristești; Tălmăcean Smara, C. N. Papiu Ilarian, Tg.-Mureș; Grama Ruxanda, “George Coșbuc”, Tg.-Mureș; Șanta Carina, a VIII-a, Gen. 7, Tg.-Mureș; Serbezan Maria Camelia, a VII-a, “Mihai Viteazul” Tg.-Mureș și mulți alții.

Au fost premiați 43 de elevi.

Lasă un comentariu