Testare gratuită a glicemiei la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș

Distribuie pe:

Mureșenii care doresc să-și testeze gratuit glicemia sunt așteptați, în perioada 14-16 noiembrie 2018, între orele 08.00 și 11.00, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, la Laboratorul de Analize al Ambulatorului Integrat, camera 4089.

Acțiunea este organizată pentru a marca Ziua Mondială a Diabetului (14 noiembrie) și urmărește informarea populației cu privire la importanța adoptării unui stil de viață sănătos în prevenirea diabetului.

Persoanele care doresc să-și testeze gratuit glicemia sunt rugate să nu mănânce înainte de a veni la spital.

De asemenea, Ziua Mondială a Diabetului va fi marcată și de un simpozion organizat de către SCJU Târgu-Mureș, în parteneriat cu Asociația Copiilor și Tinerilor Diabetici Mureș (ASCOTID) și Asociația Medicilor de Familie Mureș.

Tema Zilei Mondiale a Diabetului 2018-2019, stabilită de către Federația Internațională de Diabet, este “Familia și Diabetul”.

Simpozionul Implicațiile psihosociale ale diabetului zaharat asupra persoanelor afectate și asupra familiilor acestora va reuni medici specialiști în diabet și boli de nutriție, medici de familie, pediatri, psihologi, pacienți, și va avea loc miercuri, 14 noiembrie 2018, începând cu ora 11.00, în Amfiteatrul I al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, et.1, str. Gheorghe Marinescu nr. 50.

Care sunt beneficiile tehnologiei în tratamentul DZ? Ce ar putea sa facă o persoană diagnosticată cu diabet? Care sunt implicațiile psihosociale ale DZ asupra persoanelor afectate și asupra familiei? Este diabetul o barieră în calea unei vieți sociale active? Iată doar câteva dintre întrebările la care vor încerca să răspundă specialiștii prezenți la acest simpozion.

În seara zilei de 14 noiembrie, clădirea Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș va fi iluminată în albastru.

“Scopul acestor evenimente este conștientizarea faptului că educarea și informarea pacienților sunt vitale pentru ca aceștia să înțeleagă faptul că diabetul nu este cel mai grav lucru care li se poate întâmpla, ci că alegerile lor, din momentul diagnosticării, le vor decide drumul. Pot să se îngrijească și să trăiască o viață normală sau pot să își ignore condiția și să-și agraveze starea de la an la an”, a declarat dr. Claudiu PUIAC, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș.

Diabetul zaharat este o boală care nu doare, nu se vindecă și, în timp, poate genera complicații teribile (amputare, orbire, neuropatie etc.). Confruntați cu această realitate, pacienții se sperie de cele mai multe ori, în timp ce medicii nu au timpul suficient pentru a le oferi toate informațiile necesare. Specialiștii spun că, în cazul pacienților cu diabet, educația reprezintă 50% din eficacitatea terapiei.

Lasă un comentariu