VREDNICIA UNOR OAMENI

Distribuie pe:

De mai mulți ani, harnicul și cel plin de har, părintele Gabriel Ștefan Caraș, care are în îngrijirea lui credincioșii din parohia localității Senereuș, organizează o dată pe an, o zi de mare sărbătoare duhovnicească, pentru a umple de lumină, credință, rugă și speranțe, sufletele dreptcredincioșilor săi.

Joi, 8.11.2018, de ziua sfinților Mihail și Gavril, creștinii ortodocși au umplut sfânta biserică din localitate, unde, un sobor de preoți, în frunte cu protopopul Dan Ovidiu, ajutat fiind de preoții Ștefan Gabriel Caraș, Ionel Pop, Ștefan Ioan Puiu, Valer Man, Alin Iernuțan, Tudorel Iacob, Alexandru Muntean din localitățile învecinate, au oficiat sfânta liturghie, ea fiind ca un alint și leac vindecător pentru inima și păcătosul nostru suflet, aflat de prea multă vreme într-o orbecăială fără de sfârșit.

La invitația părintelui Gabriel Caraș au fost de față primarul localității, domnul Istvan Saghyebo, doamna Feier Emilia, președinta Despărțământului ASTRA Sângeorgiu de Pădure, prof. Ionel Covrig, președintele despărțământului ASTRA Târnăveni, jr. Ioan Berța, președintele Societății Cultural-Patriotice “Avram Iancu” filiala Mureș, prof. Mircea Dorin Istrate, președintele Ligii Scriitorilor, filiala Mureș, cadre didactice, tineri, elevi, mulți credincioși.

După slujba religioasă, părintele ne-a invitat la Căminul Cultural, unde a fost lansat nr. 5 al revistei “Astra Târnavelor” sub îngrijirea doamnei prof. Emilia Feier. În deschiderea activității, doamna Feier Emilia a prezentat revista, conținutul ei, precum și colaboratorii care au contribuit la editarea acesteia. Au făcut aprecieri asupra revistei, prof. Mircea Dorin Istrate, considerând a fi cel mai frumos, mai bine structurat și mai consistent număr de până acum, domnia sa răsplătind cu frumoase diplome pe colaboratorii principali ai acesteia.

Un frumos cuvânt a avut la adresa acestui număr de jr. Ioan Berța, care a apreciat conținutul materialelor, precum și activitatea cultural-patriotică a filialelor despărțământului, foarte bine evidențiată în revistă, rolul și influența acesteia în rândul cititorilor, după care, prof. Ioan Covrig a făcut un scurt istoric al revistei și a materialelor care relevă evenimentele istorice prezentate de diferiți autori în acest număr.

Momentul artistic a fost susținut de corul doamnelor din Sângeorgiu de Pădure, reunite în formația artistică binecunoscută “La fântâna dorului”, cu doine și cântece de veselie care au antrenat întreaga asistență. Au urmat apoi soliștii vocali Mihai Șuteu și preotul Alexandru Muntean.

A fost o zi cu mare încărcătură creștinească și culturală, un exemplu cum o comunitate de oameni truditori, obișnuiți, fără mari veleități, cu români și maghiari în componența sa, de rituri diferite, dar cu țeluri comune, pot să conviețuiască frumos împreună, atunci când au în fruntea lor persoane care sunt interesate doar de binele comunității lor.

Lasă un comentariu