Bill Gates investește sute de milioane de dolari în “revoluționarea”... WC-urilor!

Distribuie pe:

Bill Gates vrea să reinventeze toaletele, pentru care a cheltuit în ultimii ani 200 de milioane de dolari, miliardarul fiind convins că o regândire a acestora poate salva o jumătate de milion de vieți pe an și poate oferi economii de peste 200 de miliarde de dolari anual - informează Bloomberg, citat de descopera.ro.

“Fundația Bill & Melinda Gates a cheltuit în ultimii șapte ani peste 200 de milioane de dolari pentru cercetări pe această temă și a prezentat la o expoziție aproximativ 20 de noi proiecte de toalete și de instalații de procesare a dejecțiilor, care elimină agenții patogeni nocivi și transformă deșeurile în apă curată și îngrășăminte.

Tehnologiile folosite sunt cele mai importante progrese în salubritate în aproape 200 de ani.

Noile metode de tratare a deșeurilor umane pot salva aproape 500.000 de copii pe an și duc la economisirea a 233 miliarde de dolari anual în costurile legate de tratarea bolilor cauzate de sărăcie, lipsa apei curente și a igienei precare.

California Institute of Technology propune un reactor electrochimic care descompune apa și deșeurile umane în îngrășăminte și hidrogen, care pot fi stocate în celule de combustie cu hidrogen, folosite pentru obținerea energiei.

În prezent, există orașe unde mai mult de jumătate din volumul de deșeuri umane scapă în mediu, netratate. Fiecare dolar investit în salubritate are un randament de aproximativ 5,50 dolari, apreciază Organizația Mondială a Sănătății.

Noua piață ar putea genera 6 miliarde de dolari pe an, în întreaga lume, până anul în 2030.

Gates a devenit interesat de salubrizare cu aproximativ un deceniu în urmă, după ce a încetat să lucreze la Microsoft”, scrie sursa citată.

Lasă un comentariu