Uniți sub Tricolor...

Distribuie pe:

La 26 iunie 2016, cu prilejul Zilei Naționale a Drapelului, primarul municipiului Târgu-Mureș, dr. Dorin Florea, le vorbea celor prezenți la festivitatea organizată în Piața Victoriei, despre “o țară care să își câștige demnitatea și un popor care să simtă că drapelul, sărbătorile și simbolurile naționale sunt lucruri cu care nimeni nu se poate juca”. În context, primarul își exprima dorința ca Prefectura și Consiliul Județean să găsească soluția pentru arborarea, în mod permanent, a drapelului tricolor pe clădirea Palatului Administrativ, “așa cum stă pe Primărie, ca simbol al românilor, de care trebuie să fim mândri și pe care trebuie să-i onorăm prin fapte”.

...Mâine, 11 noiembrie 2018, după ce va sfințit de preoți și purtat de militari până în fața Instituției Prefectului, drapelul național va fi înălțat pe turnul Palatului Administrativ, ne dă de veste prefectul județului, Micea Dușa: “Anul acesta, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire, (...) am avut în vedere ca, în semn de omagiu pentru înaintașii noștri, să organizăm activități deosebite (...). Îi invit și pe locuitorii județului Mureș să fie alături de noi la această ceremonie”.

De mâine, așadar, drapelele tricolore vor flutura pe clădirile ambelor instituții reprezentative ale administrației mureșene.

...”Ca simbol al românilor, de care trebuie să fim mândri și pe care trebuie să-i onorăm prin fapte...”

Lasă un comentariu