Ne-am săturat de circ...

Distribuie pe:

Jurnalele de știri prezintă în fiecare zi un spectacol de prost gust legat de viața politică din România, în topul știrilor fiind cele referitoare la mafia pesedistă condusă de Liviu Dragnea. Ți se face lehamite de tot circul susținut de acest individ diabolic, uneori ai impresia că este dus cu pluta pe Dunăre. De râsul lumii a fost declarația despre un posibil atentat la viața lui, pus la cale de niște indivizi îmbrăcați în negru. Apoi, a fost acel miting în care s-a lăsat așteptat o jumătate de oră, să poată face o baie de mulțime. Mai zilele trecute, a ieșit în lume cu două valize, una cu gogoși și cealaltă cu dosarele președintelui Iohannis, care nu poate fi acuzat că a furat bani din visteria statului sau din fondurile europene, casele cumpărate sunt de la sașii emigrați în Germania. Să mai amintim și de nunta fiului, la care soacra mare nu a fost invitată. În schimb, imaginile cu tânăra iubită au fost foarte frecvente. Circ, spectacol de Teleorman, de parcă alte lucruri importante nu ar fi de transmis electoratului. Nu-i vorbă, că nici politicienii din opoziție nu stau cu mult mai bine la capitolul “spectacol”. Ex-comisarul european Cioloș, vine și mușcă mâna care l-a mângâiat pe frunte, arătându-și cealaltă față a caracterului, iar liberalii se bat pentru un post bine plătit de europarlamentar. Cei de la USR bat apa în piuă fără să vină cu o alternativă serioasă la guvernare.

Doamna Viorica Dăncilă, prim ministru de conjunctură, a prins gustul călătoriilor prin străinătate, cu rost sau fără rost. O bulibășeală de râsul lumii se petrece în clasa politică românească. Cei care au ajuns la conducerea țării sunt preocupați numai și numai de interesele proprii, neglijând problemele grave cu care se confruntă țara. Parlamentarii au votat construcția autostrăzii Iași - Târgu-Mureș, în timp ce Guvernul caută altă variantă. Spitalele regionale sunt amânate, tot pe motivul că nu sunt bani. Atâta timp cât Guvernul României este condus, din umbră, mai precis, problemele financiare fiind dirijate de un condamnat penal, normal că nu vor fi bani.

“Domnule, m-am săturat de circ politic, sunt, am fost, social democrat, dar mă aștept să vină guvernul Viorica Dăncilă cu propuneri privind relansarea exportului de cereale, cu măsuri concrete pentru relansarea agriculturii”, îmi declara zilele trecute un fermier mureșean, îngrijorat că nu-și poate valorifica eficient producția de porumb din acest an.

Să-mi fie cu iertare, pentru nimic în lume nu doresc să critic programul de guvernare PSD, s-au făcut și lucruri bune, trebuie să recunoaștem, mai ales în domeniul protecției sociale. Însă au rămas în urmă cele economice. Pe români îi deranjează în mod special lipsa de demnitate și patriotism a politicienilor. Sunt situații în care, de dragul unei susțineri din partea UDMR, gașca de mafioți, caracterizare făcută de Victor Ponta, sunt în stare să vândă și steagul tricolor, mai ales acum în anul centenarului. Compromisurile pe care le fac pun în pericol siguranța națională a României. Și cel mai îngrijorător aspect necomentat de mass-media, este cel legat de apariția unor grupări de “cozi de topor”, cea mai periculoasă fiind gruparea de la Cluj, care promovează ideea independenței Ardealului. Din nefericire, acești intelectuali români, înfrățiți cu intelectuali maghiari uită că Ardealul, fără România mare, devine un teatru de conflicte interetnice. Politicienii români n-au reacționat atunci când Ungaria a acordat dublă cetățenie etnicilor maghiari din România. N-au schițat niciun comentariu la comunicatul Guvernului Maghiar de a acorda un sprijin financiar localităților din Transilvania, sau când s-au demarat lucrările de modernizare la linia ferată Budapesta - Cluj-Napoca. N-am auzit un comentariu despre unirea Ardealului prin autostrăzi, cu Moldova și Bucureștiul. În schimb, se lucrează la autostrăzi care să lege Ardealul cu Ungaria, vezi doamne cu Uniunea Europeană, iar politicienii noștri tac, Viorica și Dady, “conți” de Teleorman și protejații lor, promovați în funcții bine plătite, sunt preocupați să schimbe legile justiției, numai și numai pentru a-l scăpa de pușcărie pe Liviu Dragnea. Ardealul este uitat de actualii guvernanți, dovadă că în structura Guvernelor perindate la conducerea României, ardelenii sunt ocoliți.

Un prieten, fost ofițer în Forțele Speciale Americane, originar din România, și un excelent jurnalist, îmi spunea că diaspora maghiară din SUA întreține o campanie agresivă în mass-media americană, primind autonomia Ardealului, iar românii tac.

Ne-am săturat de circul politic din România, susținut de liderii politici, avem nevoie de liniște, pace, bunăstare și de bună înțelegere între toți cetățenii României.

Loc sub soare este pentru toată lumea...

Lasă un comentariu