FUGA DE SOCIALIZARE, SPECIFICĂ PERSOANELOR... INTELIGENTE

Distribuie pe:

Oamenii de știință americani de la Centrul Național de Informare Biotehnologică, citați de descopera.ro, susțin că persoanele care preferă să stea acasă în loc să socializeze sunt mai fericite și mai... inteligente.

“Cercetarea noastră a analizat datele de la 15.000 de persoane, dintr-o gamă de locații și situații diferite (diferite religii, etnii, statuturi financiare, orientări), și a constatat că dorința de a rămâne acasă coincide cu un coeficient de inteligență (IQ) superior.

Cele mai inteligente persoane experimentează o satisfacție mai mică în cazul creșterii contactelor interpersonale cu prietenii sau cunoștințele lor. Am descoperit, de asemenea, că oamenii care trăiesc în zone cu o densitate mare a populației sunt mai puțin fericiți decât cei care trăiesc în comunități mai mici.

Totuși, petrecerea timpului cu prietenii a oferit majorității participanților sentimente de satisfacție și bucurie, însă cei cu un IQ ridicat au rămas acasă, și contrariul a fost adevărat, întrucât persoanele cu un nivel mai ridicat de inteligență nu simt atât de multă satisfacție din socializare și preferă să fie singure.

Aceste descoperiri ne fac mai conștienți de modul în care creierul nostru a fost adaptat și dezvoltat pentru a face față stilului de viață modern. Noi am ajuns la teoria că modul de viață al strămoșilor, care implica vânătoarea și colectarea produselor, încă are o influență asupra modului în care trăim.

Viața în savana africană, de exemplu, ar fi drastic diferită de cea din oraș. Credem că oamenii trăiau în grupuri dispersate, de aproximativ 150 de indivizi, și că socializarea în propriul trib era crucială pentru supraviețuire în ceea ce privește hrana și reproducerea.

În prezent, în timp ce o mare parte a societății găsește confortul, bucuria și satisfacția în aceleași lucruri, un grup mic cu care socializează și împarte spațiile de agrement s-a dezvoltat dincolo de aceste nevoi.

Modificările din creier și cerințele persoanelor extrem de inteligente au venit odată cu schimbările și cerințele constante ale timpurilor moderne. Deși depindem mai mut ca niciodată de legătura noastră cu lumea, creierul se pregătește pentru o viață în singurătate. Cu alte cuvinte, oamenii mai inteligenți preferă să își petreacă momentele în solitudinea casei lor, deoarece mințile lor s-au adaptat mai bine stilului de viață modern, detașat de obiceiurile strămoșilor.

O persoană foarte inteligentă este propriul său guru, maestru sau idol. Poate fi inspirată de lucrarea altora, dar știe că doar muncind din greu își poate extinde orizonturile cunoașterii și că doar căutând răspunsuri va putea găsi satisfacția.

Există și alte semne care pot indica faptul că ești unul dintre cei mai inteligenți oameni, și anume:

Ești anxios social - Una dintre provocările sociale ale persoanelor inteligente este despre cum să se comporte în situațiile sociale comune, mai ales că oamenii se grăbesc să catalogheze dacă cineva este anxios social sau dacă se poartă ciudat. Oamenii foarte inteligenți încep să analizeze totul în detaliu, de la ce subiecte de discuție ar trebui să deschidă până la cum reacționează oamenii la conversația lor. Acest lucru face imposibil ca aceștia să se relaxeze.

Vrei prieteni inteligenți - Oamenii foarte inteligenți au tendința să stea cu oameni la fel de deștepți și de creativi ca ei. Sunt atrași unii de alții, deoarece sunt capabili să relaționeze la un nivel mai profund. Dacă grupul tău este format din cei mai inteligenți oameni pe care îi cunoști, există o șansă mare să fii și tu.

Visezi să te retragi într-un loc pustiu - Ai prefera să trăiești într-un orășel de țară decât într-o metropolă sau te ascunzi când îți sună cineva la ușă în mod neașteptat. Dacă te regăsești în aceste ipostaze, nu înseamnă că ești o persoană antisocială, ci de fapt ai putea fi un geniu.

Oamenii inteligenți au tendința de a se asocia doar cu câteva persoane și încearcă să interacționeze cât mai puțin. În general, satisfacția lor crește atunci când ajung să respecte această strategie de viață.

De altfel, am constatat că starea de beatitudine crește atunci când interacționăm cu persoanele iubite, în comparație cu momentele pe care le petrecem în compania străinilor sau a cunoștințelor, care nu ne aduc prea multe satisfacții.

În mod surprinzător, toți participanții la studiu, cu excepția unui singur grup (cei mai inteligenți) au manifestat un nivel mai mare de fericire atunci când au avut interacțiuni sociale frecvente. La ceilalți (cei inteligenți) efectul a fost total opus.

Descoperirile sugerează că oamenii inteligenți nu își petrec timpul socializând, pentru că au multe obiective pe termen lung de atins. Cu alte cuvinte, tocilarul, care spune că are lucruri mai bune de făcut decât să stea cu prietenii, spune, de fapt, adevărul.

Prin urmare, data viitoare, când veți alege să stați acasă, nu să mergeți la club, vă puteți simți un om inteligent”, ne asigură cercetătorii americani.

Lasă un comentariu