Cabinetele medicale de la parterul blocurilor NU mai sunt obligate să aibă intrare separată!

Distribuie pe:

La solicitarea Colegiul Medicilor Dentiști din România (CMDR), ministrul Sănătății a modificat Ordinul nr. 994/2018 (intrat în vigoare la 21 august a.c.), care prevedea ca toate cabinetele medicale să aibă intrare separată de restul locatarilor și să fie situate la 15 metri de o altă locuință pentru a nu produce zgomot, a fost modificat.

CMDR anunță că, în urma depunerii unei moțiuni și a discuțiilor cu ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a fost modificat ordinul privind obligativitatea cabinetelor medicale de a asigura intrare și circuite separate față de locatarii din imobilele în care sunt amplasate cabinetele.

“Ordinul nr. 994/2018 al ministrului Sănătății făcea referire la condițiile pe care trebuie să le îndeplinească un cabinet medical. Printre altele se prevedea că trebuie să aibă un alt acces direct într-un bloc, în afara accesului locatarilor, iar într-un alt articol spunea că trebuie să existe 15 metri distanță față de orice altă așezare, pentru a nu produce zgomot.

În toată comunitatea europeană, există cabinete medicale în blocuri la toate etajele, fără niciun fel de altă intrare, iar la noi s-au impus niște restricții de neînțeles.

La nivelul Colegiului, am făcut o moțiune prin care ne-am adresat ministrului Sănătății, explicându-i că aceste lucruri fac practic imposibilă desfășurarea activității unui cabinet medical. Astfel, ministrul a modificat acele articole imposibil de respectat”, potrivit reprezentanților CMDR.

Lasă un comentariu