Peste 500 de posturi de conducere din cadrul MAI, scoase la concurs

Distribuie pe:

Un Memorandum aprobat de Guvern în ședința din 9 noiembrie 2018 prevede deblocarea a 506 posturi de conducere din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și al structurilor aflate în subordine, care la acest moment sunt ocupate prin împuternicire.

“Scoaterea la concurs a acestor posturi nu produce impact financiar, fondurile pentru asigurarea salariilor fiind deja incluse în bugetul MAI pe acest an, având în vedere că funcțiile sunt ocupate prin împuternicire, iar persoanele împuternicite beneficiază de aceleași drepturi salariale ca cele care ocupă funcția de conducere în urma concursului.

Menționăm că posturile deblocate prin Memorandum vor fi ocupate doar prin concursuri organizate în condițiile legii, în funcție de specificul fiecărei funcții în parte.

Ocuparea prin concurs a funcțiilor de conducere este importantă pentru asigurarea predictibilității în carieră, a continuității exercitării actului managerial, precum și pentru eficientizarea activității structurilor MAI.

Cele mai multe dintre funcțiile de conducere scoase la concurs sunt la Inspectoratul General al Poliției Române (281 de posturi), la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (90) și 31 la Inspectoratul General al Jandarmeriei Române (31).

Restul sunt funcții de conducere din celelalte structuri ale MAI, precum Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, Inspectoratul General pentru Imigrări, Direcția Generală Anticorupție, Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Oficiul Responsabil cu Protecția Datelor Personale, Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date ș.a”, precizează MAI, într-un comunicat de presă.

Lasă un comentariu