Caravana “Moromeții 2” ajunge în județul Mureș

Distribuie pe:

Cel mai așteptat film al anului, Moromeții 2, va ajunge pe marile ecrane din România din 16 noiembrie, însă echipa filmului a pornit într-o caravană prin țară din 29 octombrie și a trecut deja prin mai multe orașe - Oradea, Piatra Neamț, Hunedoara, Zalău, Deva, Oravița, Reșița, Caransebeș, Vulcan, Petroșani, Târgu Jiu, Drobeta-Turnu Severin, Craiova, Sibiu, Caracal, Turda. Proiecțiile speciale au rulat toate cu casa închisă, spectatorii de pretutindeni au primit pelicula cu entuziasm și aplauze, în Craiova organizându-se, la cererea publicului, o proiecție suplimentară pe lângă cele două programate inițial. Turneul de promovare pornit de distribuitorul Transilvania Film și-a propus să ajungă în aproape 60 de orașe, organizându-se proiecții și în spații alternative de cinema, astfel încât pelicula să poată fi văzută de cât mai mulți spectatori. Au mai fost anunțate proiecții speciale și în Arad, Timișoara, Iași, Cluj-Napoca, Constanța, Mangalia, Alba Iulia, Sebeș, Pitești, Ploiești, Mediaș, Târgu-Mureș, lista fiind încă deschisă.

La București, premiera de gală a avut loc luni, 5 noiembrie, la Sala Palatului. Cei peste 4.000 de oameni prezenți au făcut ca cea mai mare sală de evenimente din România să pară neîncăpătoare, iar la finalul proiecției, actorii și echipa au fost aplaudați minute în șir.

În județul Mureș, pelicula va avea trei proiecții, prima fiind pe 16 noiembrie, la Sighișoara, Sala Mihai Eminescu, de la ora 19.00. Biletele au fost puse în vânzare în Librăria Hyperion (Strada 1 Decembrie 1918 nr. 11).

Pe 17 noiembrie, în Târgu-Mureș vor avea loc două proiecții de gală, ambele în prezența echipei, la Cinema Arta 3D, de la ora 19.00, și la Cinema City, de la ora 20.00. Proiecția de la Cinema Arta 3D este deja sold out. Biletele au fost puse în vânzare la casieriile cinematografelor și online pe Cinemacity.ro.

Pelicula readuce pe marile ecrane, după mai bine de 30 de ani, iubitele personaje ale lui Marin Preda, sub regia aceluiași Stere Gulea. Imaginea filmului este alb-negru și este semnată de Vivi Drăgan Vasile, unul dintre cei mai apreciați directori de imagine din România.

Moromeții 2 continuă povestea familiei lui Ilie Moromete, din satul din Câmpia Dunării, și-l are în prim-plan pe mezinul Niculae. Anii 1945-1946 îl găsesc pe Ilie Moromete îmbătrânit, dar încă în putere. Între el și cea de-a doua soție, Catrina, tensiunile continuă, în timp ce Niculae este pus la încercare de promisiunile lumii noi, în care totul e posibil dacă te înregimentezi.

Distribuția este una de excepție și reunește câțiva dintre cei mai apreciați și iubiți actori români. În rolurile principale îi vom vedea pe Horațiu Mălăele (Ilie Moromete), Dana Dogaru (Catrina Moromete) și Iosif Paștina (Niculae Moromete), aflat la debut într-un rol principal în cinema. Alături de ei apar Răzvan Vasilescu (Cocoșilă), Gheorghe Visu (Matei Dimir), Oana Pellea (fiica), Andi Vasluianu (Vasile al Moașei), Florin Zamfirescu (Țugurlan), George Mihăiță (Aristide), Ioana Bugarin (Ileana), Paul Ipate (Paraschiv), Vlad Logigan (notarul Oprescu), Cuzin Toma (Oauăbei), Marian Râlea (Cârcâdat), Dorina Chiriac (Mărioara Bâzdoveică), Liviu Pintileasa (Zdroncan), cu participarea extraordinară a lui Ion Caramitru (directorul școlii).

Filmările pentru Moromeții 2 au început anul trecut, în septembrie, majoritatea secvențelor fiind turnate în aceeași casă, din același sat (Talpa, județul Teleorman) în care a fost realizat și primul film în 1985. Pre-producția părții a doua a durat mai bine de un an - casa Moromeților a fost refăcută de scenograful Cristian Niculescu după schițele și imaginile celei vechi, iar centrul satului a fost recreat de la zero. Dana Păpăruz, premiată cu trofeul Gopo pentru Aferim!, este creatoarea costumelor. Montajul filmului a fost realizat de Dana Bunescu și Alexandra Gulea, muzica este semnată de Vasile Șirli, iar coloana sonoră este gândită de aceeași Dana Bunescu, câștigătoare a 6 premii Gopo până în prezent, pentru montaj și sunet. Machiajul și coafura sunt semnate de Dana Roșeanu, Iulia Roșeanu și Domnica Bodogan. Producătorii filmului sunt Oana Giurgiu și Tudor Giurgiu. Fotograful afișului oficial este Alex Gâlmeanu.

Filmul va intra în cinematografele din județul Mureș, inclusiv în rețeaua Cinema City, începând cu 16 noiembrie.

 

Lasă un comentariu