Asistente medicale cu diplomă, dar fără pregătire profesională?!

Distribuie pe:

Un scandal de proporții a izbucnit la începutul acestei săptămâni în Suedia, după ce televiziunea publică a difuzat o anchetă jurnalistică despre cazurile unor asistente medicale, venite de la diferite școli postliceale din România, cu diplome recunoscute de statul român, dar fără pregătire reală. În context, este citată și Școala Postliceală “Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureș.

“Sunt asistente false - cu diplome și licențe autentice”, au titrat jurnaliștii suedezi, specificând că reprezentanții ministerului de resort din România au refuzat să exprime un punct de vedere în această chestiune. În cadrul reportajului au fost verificate 5 persoane cu diplome de la diferite școli postliceale din România, două dintre acestea recunoscând că nu au fost la cursuri și s-au prezentat doar la examenul final. Or, instituțiile suedeze care eliberează documente oficiale ce atestă calitatea de asistent medical nu au posibilitatea de a verifica autenticitatea diplomelor, investigația jurnaliștilor dezvăluind că “în Suedia, sunt astăzi asistente medicale care au diplomă, în ciuda faptului că nu au avut nicio pregătire profesională”. (sursa - edupedu.ro)

În urma acestor dezvăluiri, Ministerul Educației din România face următoarele precizări:

“Ministrul interimar al Educației Naționale, doamna Rovana Plumb, a solicitat Inspectoratului Școlar Județean Mureș să demareze verificări la Școala Postliceală “Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureș, având în vedere aspectele sesizate în mass-media, mai precis faptul că există persoane care ar fi obținut în mod ilegal diploma de absolvent al instituției.

În același timp, ministrul Educației a decis să trimită Corpul de Control la Școala Postliceală “Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureș.”

Aproape 19.000 de asistente medicale au emigrat din România și au cerut recunoașterea profesiei în țările Uniunii Europene, potrivit Bazei de date a profesiilor reglementate a Comisiei Europene. Asistentele medicale sunt astfel pe primul loc în topul migrației specialiștilor, potrivit statisticilor oficiale.

Întrucât, recent, am fost informați de către o tânără absolventă de școală postliceală, că ni se administrează o injecție “intraveninoasă”, așteptăm cu nerăbdare rezultatele verificărilor.

…Performanță pentru care juna asistentă ar merita să i se acorde… Fistula de la Suseni!

Lasă un comentariu