„100 DE ANI DE MUZICĂ ROMÂNEASCĂ"

Distribuie pe:

Sub acest generic, Departamentul de Muzică al Universității de Arte din Tg.-Mureș organizează, în cadrul Festivalului STUDIO, în perioada 19-25 noiembrie a.c., mai multe evenimente în cinstea sărbătoririi Centenarului Marii Uniri.

Astfel, avem plăcerea de a vă invita să participați la lucrările Simpozionului Național „100 de ani de muzică românească", din data de 22 noiembrie, începând cu ora 10.00, la Biblioteca Județeană Mureș - American Corner Tg.-Mureș, str. Primăriei, nr. 2, manifestare ce cuprinde 2 secțiuni: cadre didactice din comunitatea academică din țară /cadre didactice din rețeaua preuniversitară și studenți/masteranzi/doctoranzi.

În aceeași zi de 22 noiembrie, la ora 17.00, la Sala mică a Palatului Culturii va avea loc Concertul aniversar în care vor evolua Corala „Marisiensis" a Departamentului de Muzică, precum și profesori și studenți ai departamentului, în calitate de soliști. Repertoriul este alcătuit exclusiv din lucrări de muzică românească.

Înaintea concertului, vor fi anunțați câștigătorii Concursului de armonizări corale „Tudor Jarda", ediția I, concurs derulat în perioada martie-iulie 2018. Această primă ediție a avut ca temă prelucrarea și armonizarea unor vechi cântece patriotice și cântece de cătănie.

Intrarea este liberă la ambele evenimente.

Vă așteptăm cu drag!

Lasă un comentariu