TOPUL MESERIILOR SPRE CARE SUNT ATRASE PERSOANELE PSIHOPATE

Distribuie pe:

Specialiștii de la Asociația Americană de Psihiatrie, citați de mediafax.ro, susțin, în “Manualul de Diagnostic și Statistică al Tulburărilor Mentale”, că o personalitate psihopată este definită ca având un caracter emfatic, grandios, un simț al sinelui și o abilitate spre a manipula oamenii dezvoltate, cu toate că un diagnostic nu este atât de simplu de stabilit.

Lucrul pe care psihopații tind să îl aibă în comun este cariera pe care o urmează, fiind foarte probabil ca mulți dintre aceștia să se afle în poziții de conducere, datorită cruzimii, carismei și lipsei de frică. Ei sunt foarte pricepuți să ia decizii rapide, dar nu atât de buni în profesii precum asistență medicală sau terapie, care implică empatie.

Psihopații funcționali își folosesc personalitățile detașate, ferme și carismatice pentru a reuși în societatea de masă. Iată și o listă realizată de specialiști a tipurilor de meserii care atrag cei mai mulți psihopați.

Pe locul 10 se află funcționarii publici. Ce a atras foarte tare atenția a fost că, în 2014, oficialii din guvernul britanic au luat în calcul recrutarea de psihopați tocmai pentru a păstra ordinea, deoarece psihopații sunt foarte buni în momente de criză și nu au sentimente pentru alții, nici cod moral, tinzând să fie foarte inteligenți și plini de logică.

Funcționarii publici sunt surclasați de bucătari, pentru că în bucătărie guvernează haosul, iar psihopații fac față cu brio acestuia. Mulți care suferă de această tulburare mintală nu sunt predispuși în a-i răni pe alții, deci cuțitele nu reprezintă o problemă pentru ceilalți.

Cariera clerică ar fi vânată de persoanele psihopate, pentru că organizațiile religioase au nevoie de oameni care să își poată exploata semenii, astfel că locul opt este ocupat de cariere în cadrul instituțiilor religioase.

Pe locul șapte se află polițiștii. Lucrătorii din poliție sunt supuși unor situații de criză intense și periculoase, iar calmul psihopaților îi califică pe aceștia pentru un job în cadrul forțelor de ordine.

Meseria de jurnalist pe locul șase în acest top.

Unele dintre punctele forte ale unui jurnalist sunt șarmul, concentrarea, înțelegerea și ferocitatea, în special când trebuie să obțină informații, acestea fiind și atribute ale psihopaților.

Chirurgia este un alt domeniu preferat de psihopați, ocupând locul cinci. Fără să ne gândim la un apetit pentru sadism, calmul, precizia și rezistența la stres de care dau dovadă aceștia și faptul că medicii chirurgi trebuie să ia zilnic decizii rapide și dificile, îi recomandă pe cei cu această tulburare să se priceapă în această meserie.

Agenții de vânzări ocupă locul 4 în acest top, date fiind inabilitatea psihopaților de a lucra în echipă, dar și dorința de a câștiga din ce în ce mai mulți bani cu ajutorul abilităților proprii, promovarea personală lipsită de jenă sau abilitatea de a fura și de a înșela.

Personalitățile media se află pe locul trei. Într-un job care necesită o mare atenție a publicului, psihopații, cu narcisismul lor caracteristic, sunt infiltrați destul de bine. În plus, pentru a lucra în mass-media e nevoie, de asemenea, de calm în fața presiunii.

Avocații - Trăsăturile psihopatice cum ar fi încrederea în sine ridicată, sângele rece și șarmul ar putea fi la îndemâna avocaților, ceea ce face avocatura al doilea domeniu cu cei mai mulți psihopați.

Locul întâi este ocupat de directorii executivi ai marilor companii. Aici, tactica în fața haosului reprezintă unul dintre atributele care îi califică pe psihopați pentru aceste funcții. Uneori, aceștia creează dezastru în rândul competitorilor, doar pentru a părea pe poziții când ceilalți se zbat să iasă din situații problematice.

Lasă un comentariu