TREI LANSĂRI DE CARTE

Distribuie pe:

Luni, 12 noiembrie 2018, a fost lansat volumul de versuri “Tu ce ai făcut astăzi?”, semnat de poetul și cantautorul Ovidiu Scridon, din București. Cartea editată în anul 2017, cuprinde 60 de poezii “dintre cele mai frumoase ale acestei arte”, grupate în “câmpii de cuvinte”: Muzica vine din cer, Acasă, Iubirea înseamnă împreună, Dragostea ucide și Liniștea singurătății mele, unele cultivate în Marea Britanie, altele în România. Originală a fost și prezentarea cărții. Spectatorilor li s-a oferit șansa să participe la un joc, în timpul căruia au avut libertatea să culeagă din Pomul cu poezii, o strofă dintr-o oarecare poezie. Recunoscând poezia, poetul a recitat întregul text, acompaniindu-se la chitară și muzicuță. Lipsind moderatorul intermediar, prezentarea cărții a fost, de fapt, o plăcută conlucrare autor-cititor.

Marți, 13 noiembrie 2018, distinșii coregrafi ludușeni Mariana Pop și Petru Pop au lansat, la Casa Orășenească de Cultură, ediția Princeps a albumului “Ansamblul Folcloric Ardealul”, în fața tinerilor dansatori și a însoțitorilor lor. Albumul cuprinde aproape 100 de diplome care atestă valoarea de excepție a spectacolelor susținute de dansatorii ludușeni pe scenele multor concursuri și festivaluri de profil din România și din alte state ale lumii.

Joi, 15 noiembrie 2018, a fost prezentată cartea istoricului Vasile Netea “O zi din istoria Transilvaniei - 1 Decembrie 1918”, ediție anastatică, îngrijită de Ilarie Gheorghe Opriș, Editura Constantin Romanu-Vivu, Târgu-Mureș, 2018, 207 pagini. Pentru ludușenii care doresc să o aibă în biblioteca familiei, le prezentăm cuprinsul cărții. În succintul Prolog este detaliat contextul european care a condus, în anul 1918, la destrămarea Imperiului Austo-Ungar, la formarea statelor independente Austria, Ungaria, Cehoslovacia, Polonia, Iugoslavia, la desăvârșirea Marii Uniri a românilor, începută în anul 1859, precum și reîntregirea Italiei.

Pe întinderea capitolelor I-VII este reînviat trecutul românesc, de la Mihai Viteazul, simbolului unității naționale, până la Ziua cea mare, 1 Decembrie 1918, urmată de înălțarea tricolorului românesc peste tot în teritoriile unite cu patria-mamă România, simbol al libertății și învierii națiunii române.

***

În săptămâna 19-25 noiembrie 2018, doamna Rodica Olteanu, artist plastic din București, definitivează Galeria personalităților ludușene, adăugând, cu acordul domnului primar Ioan Cristian Moldovan, portretele pictate în ulei, ale unioniștilor de la 1 Decembrie 1918. În acest demers, colaborează cu Casa de Publicitate Luduș.

Lasă un comentariu