ÎN ANUL CENTENARULUI MARII UNIRI - MIJLOC DE NOIEMBRIE, LA LUDUȘ

Distribuie pe:

Mult dorita întâlnire a drept măritorilor creștini din Luduș și din parohii ale Protoieriei Ortodoxe Luduș, cu sfințitul preot și profesor dr. Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie din Sibiu, a avut loc vineri, 16 noiembrie 2018, în Biserica “Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, adică în aceeași Casă a Domnului în care, într-o zi de noiembrie 1918, peste 100 de preoți și bărbați de încredere din comunele Cercului Electoral Luduș și-au ales delegații îndrituiți să semneze, la Alba Iulia, cu Actul constituirii României Mari.

Și acum, ca și în urmă cu 100 de ani, adunarea a început cu rugăciunea Tatăl Nostru, înălțată împreună de toți cei prezenți. “Doamne, bine ne este nouă aici, când îl avem în mijlocul nostru pe profesorul Necula. Prin conferința «Iubirea care ne u(r)nește», ne ajută să ne împărtășim de bucuriile Centenarului Marii Uniri și ale Sfântului Post al Nașterii Domnului”. Sunt cuvintele de început ale salutului de bun sosit, adresat oaspetelui, de părintele protopop Lucian Voșloban. Domnul Dorin Grama, directorul Casei Orășenești de Cultură, a schițat o sinteză a demersurilor publice ale distinsului invitat pentru descifrarea în termeni moderni a iubirii de Dumnezeu și de semeni propovăduită acum 2000 de ani, de Iisus Hristos.

Cele două ore ale conferinței au trecut atât de repede, încât enoriașii nu au vrut să se întoarcă la casele lor până ce nu au aflat răspunsuri la îndoielile personale care îi apasă de ceva vreme, nici puține și nici prea ușoare.

Întâlnirea s-a încheiat cu rugăciunile de mulțumire, cu aplauze, fotografii de grup, cu un minunat buchet de flori albe dăruit oaspetelui și cu promisiunea unei noi conferințe susținute de părintele profesor Necula, la Luduș.

Lasă un comentariu