BANII, PLINI DE BACTERII REZISTENTE LA ANTIBIOTICE

Distribuie pe:

Cercetătorii britanici de la Universitatea Metropolitană din Londra, citați de descopera.ro, susțin că bancnotele și monedele pe care le folosim sunt acoperite cu peste 19 tipuri de bacterii diferite, rezistente la antibiotice, precum stafilococul auriu, enterococcus faecium sau listeria.

“În studiul nostru, am analizat 36 de bancnote și monede. Bancnotele, monedele, gențile, buzunarele și portofelele sunt contaminate cu bacterii asociate cu persoanele care nu se spală pe mâini după utilizarea toaletei.

Monedele au fost puse într-un vas petri (folosit pentru cultivarea bacteriilor), iar echipa a urmărit dezvoltarea bacteriilor pe o perioadă de opt săptămâni, în condiții de laborator.

Una dintre cele mai șocante descoperiri a fost prezența multor microorganisme pe metal (un element pe care nu te-ai aștepta în mod normal să vezi germeni), ceea ce prezintă îngrijorări serioase pentru sănătatea oamenilor.

Persoanele care au sistemul imunitar compromis sunt expuse la cel mai mare risc, fiind vulnerabile la infecții. Stafilococul auriu, o bacterie rezistentă la antibiotice, numită de Organizația Mondială a Sănătății una dintre cele mai periculoase bacterii, era prezent atât pe bancnote, cât și pe monede.

Pe bancnotele mai vechi au fost depistate... peste 135.000 de bacterii, printre care și stafilococi, bacterii care pot produce numeroase infecții, a căror gravitate variază de la infecții superficiale ale pielii, până la unele boli ce pun viața în pericol, ca de exemplu septicemia, meningita, hepatita A sau pneumonia.

Cele mai numeroase bacterii de pe bancnote sunt cele care provoacă acnee, însă se găsesc și bacterii care te pot îmbolnăvi de ulcerul gastric sau toxiinfecție alimentară (Helicobacter pylori).

Spălatul mâinilor este cea mai bună metodă pentru a preveni răspândirea germenilor și pentru a ține departe bolile infecțioase”, afirmă oamenii de știință britanici.

 

Lasă un comentariu