DE ZIUA SFÂNTULUI IERARH NICOLAE, CONCERT CARITABIL LA LUDUȘ

Distribuie pe:

Parohia Ortodoxă Română Luduș I, cu hramul “Sfântul Ierarh Nicolae”, a organizat joi, 6 decembrie 2018, la Casa Orășenească de Cultură, un concert de colinde și tradiții de Crăciun.

De pe scena decorată ca o curte țărănească, împodobită cu mulți brazi de Crăciun, au colindat pe la uși, pe la ferești, vechi colinde românești, grupuri de colindători, vestind Nașterea Domnului. Școlărițele Iulia și Maria, din Mediaș, acompaniate de tăticul lor, preotul Aurelian Suciu, au fost primii colindători. Apoi au fost primiți cu colindul Teodora, Narcisa și Teodor Țogorean, din Târgu-Mureș, Anca Marian și grupul de colindători din Tăureni, Costi Dumitru și grupul Maris, Rareș Măcinică și Roxana Iagăr, din Iernut, Ovidiu Furnea și grupul de colindători de la Garnizoana “Horea, Cloșca și Crișan”, din Târgu-Mureș, Livia Sorlea, de pe Valea Superioară a Mureșului, Alfred Garduli, din Alba Iulia, împreună cu grupul de colindători din comuna Noșlac, județul Alba, Corul Protopopiatului Ortodox Luduș, dirijat de preotul dr. Daniel Camară din Sărmașu, Ansamblul folcloric Coronița, din Solovăstru – Mureș, Ana Maria Marcu și colindătorii din municipiul Alba Iulia, Ansamblul “Doina Mureșului”, din Reghin, Costel Popa, din Mediaș, surorile Daciana și Suzana Vlad, din Maramureș, Mihai Poșteanu, Surorile Guță, din Luduș, împreună cu Teodora Suciu și Andrei Romanică, prezentatorii de suflet ai concertului.

Unele grupuri au prezentat și obiceiuri locale de Crăciun: Turca, alegerea starostelui, Iliuănul, aldoitul colacului, Steaua.

Din pridvorul căsuței țărănești, părintele paroh Mihail Cercel, ajutat de trei enoriași, i-a răsplătit pe colindători cu mere, colăcei, flori și diplome de participare.

După mărturiile domnilor Costel Popa, din Mediaș, și Mihai Poșteanu, din Luduș, concertul de colinde a avut un scop caritabil, și anume ajutorarea financiară a tânărului Răzvan din comuna Târnava-Sibiu, care, suferind de o boală rară, are nevoie urgentă de 18.000 de euro pentru operație. Scop caritabil a avut și transmisia integrală și în direct a concertului, pe facebook, de către domnul Ioan Burdulea, reporter al canalului TV AS Târnăveni.

Lasă un comentariu