PERFORMANȚE ALE ȘCOLII MUREȘENE - ELEVII DE LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ ,,LIVIU REBREANU” - DIN NOU PRINTRE CAMPIONII OLIMPICI

Distribuie pe:

Liviu Rebreanu, un titan al literaturii române, are, la Târgu-Mureș, urmași de seamă la școala ce-i poartă numele: seria rezultatelor prestigioase ale elevilor de la Școala Gimnazială “Liviu Rebreanu” continuă.

Îndrumați cu pasiune de profesorii lor - Crina Morariu și Codruț Morariu, 9 dintre ucenicii cuvintelor s-au aflat printre laureații celei de-a XVIII-a ediții a Concursului național de literatură și jurnalism sportiv “Un condei numit Fair-Play”, organizat de Comitetul Olimpic și Sportiv Român (COSR), prin Academia

Olimpică Română (AOR), în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale (MEN), prin Inspectoratele Școlare Județene.

Premierea s-a făcut în cadrul unei gale, la Casa Olimpică din București, sediul Comitetului Olimpic și Sportiv Român. Premiile au fost oferite de medaliații olimpici Simona Tabără Amânar, Ionela Tîrlea, Laura Cârlescu Badea și alte personalități ale lumii sportive și culturale românești.

Juriul a fost prezidat de prof. dr. Mina-Maria Rusu, inspector general de Limba și literatura română în cadrul Ministerului Educației Naționale.

La categoria de vârstă 7-10 ani, secțiunea Cronică Reportaj, Maria Podar a obținut premiul II, premiul III - Alexandra Vancea, iar mențiune Flavius Blaga.

Secțiunea Proză i-a avut printre laureați pe Raul Badiu - premiul II, Alesia Breaz și Ilinca Filpișan - mențiune.

La secțiunea Poezie, au utilizat rimele potrivite Eric Bota (premiul II), Ioana Berki și Valentin Mâț (mențiune).

Simona Tabără Amânar, directorul AOR, a mulțumit tuturor celor prezenți pentru implicare și a remarcat continuitatea și popularitatea de care se bucură acest concurs: “Este prima mea participare în calitate de director al Academiei Olimpice Române la concursul Un condei numit Fair-Play și sunt extrem de emoționată și bucuroasă că există atâția copii talentați, care iubesc sportul. Sper să continuăm tradiția și să dăm posibilitatea elevilor să-și exprime în scris dragostea pentru sport și fair-play și în anii următori. Lucrările acestei ediții sunt deosebite, ca și autorii lor, pe care îi așteptăm cu lucrări cel puțin la fel de valoroase și la concursul de anul viitor”.

Lasă un comentariu