MERSUL DE-A BUȘILEA, MULT MAI SĂNĂTOS PENTRU COPII DECÂT FOLOSIREA PREMERGĂTOARELOR!

Distribuie pe:

Specialiștii în pediatrie de la Institutul Australian și Cercetare Medicală din Adelaide atrag atenția părinților să evite premergătoarele pentru copii și sistemele pentru sărit, deoarece copiii lor sunt supuși riscului de rănire și întârzieri în dezvoltare.

“Nu este neobișnuit să vezi bebeluși și copii cu întârzieri în dezvoltare asociate cu folosirea premergătoarelor și a sistemelor de sărit pentru copii. Timpul excesiv petrecut în aceste dispozitive îi învață pe copii să se ridice pe vârfuri, cauzând o contracție a mușchilor și afectând abilitatea acestora de a merge, în unele cazuri fiind nevoie de recuperare sau de operație.

Bebelușii ratează momente importante pe podea, atunci când petrec prea mult timp în premergătoare, precum etapele importante de dezvoltare, cum ar fi târâtul. Există, de asemenea, un risc crescut de rănire pentru copii, în unele cazuri aceștia chiar s-au răsturnat sau au căzut pe scări în timp ce erau în premergătoare. În dispozitivele care îi ajută să sară, vătămările pot apărea dacă degetele copilului rămân blocate în lanțuri, dacă se lovesc de pereți sau obiecte, precum și dacă bebelușul este împins de un alt copil.

În schimb, sunt recomandate leagănele pentru copii sau scaunele, mesele pentru diferite activități și timpul petrecut pe podea. Mulți părinți au crezut că premergătoarele și dispozitivele de sărit ar putea ajuta copiii să se dezvolte mai repede, dar acestea au făcut contrariul.

Bebelușii ai căror mușchi s-au contractat din cauza dispozitivelor au avut nevoie de recuperare, urmată de operație în unele cazuri. Acest lucru înseamnă că bebelușul nu poate face baie sau activități normale, așa că posibilitatea de a evita acest lucru este foarte importantă.

Timpul petrecut pe podea reprezintă cel mai bun lucru pe care îl pot face părinții pentru a ajuta dezvoltarea copilului. Astfel, acesta poate învăța să se târască și să se ridice în picioare. În schimb, premergătoarele pot fi periculoase, deoarece le permit copiilor să se miște repede prin casă și să aibă acces la lucruri și locuri care nu sunt accesibile în mod normal.

Există riscul ca bebelușii să se ardă dacă ajung la băuturi fierbinți, cuptor sau radiatoare. Există riscul să se otrăvească dacă au acces și înghit produse de curățare sau medicamente. Ei pot suferi leziuni grave atunci când nu sunt supravegheați în premergătoare, de aceea nu trebuie scăpați din ochi când utilizează un astfel de dispozitiv, iar toate zonele periculoase din casă trebuie blocate. Nu în ultimul rând, este de remarcat faptul că premergătoarele au fost inventate în anul 1910 în Canada, unde au fost însă interzise începând cu anul 2004!”, precizează specialiștii australieni, citați de descopera.ro.

 

Lasă un comentariu