ATENȚIE! TITLURI DE STAT “CENTENAR”, CU DOBÂNDĂ DE 4,5% ȘI SCADENȚĂ LA 2 ANI

Distribuie pe:

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) lansează o emisiune aniversară de titluri de stat către populație, cu ocazia sărbătoririi Centenarului Marii Uniri. Valoarea nominală a unui titlu este de 1 leu, cu maturitate de 2 ani și o rată de dobândă de 4,5%, iar veniturile aferente sunt neimpozabile.

Titlurile pot fi cumpărate de către persoanele fizice rezidente, care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Dobânda este anuală, plătibilă la termenele din prospectul de emisiune.

“În perioada 26 noiembrie - 14 decembrie 2018, titlurile pot fi achiziționate prin unitățile operative ale Trezoreriei Statului și subunităților poștale din rețeaua Companiei Naționale Poșta Română - S.A, astfel: în perioada 26 noiembrie - 14 decembrie 2018, de la unitățile operative ale Trezoreriei Statului, și în perioada 26 noiembrie - 13 decembrie 2018, prin rețeaua de oficii poștale ale Companiei Naționale Poșta Română, din mediul urban, iar în perioada 26 noiembrie - 12 decembrie 2018, din mediul rural.

Valoarea maximă a subscrierii pe fiecare investitor este de 200.000 lei pentru subscrierile realizate prin intermediul unităților operative ale Trezoreriei Statului, și 200.000 lei pentru subscrierile realizate prin subunitățile poștale din rețeaua C.N. Poșta Română S.A.

În perioada de subscriere, investitorii au posibilitatea să solicite anularea sumei subscrise, depunând o cerere de anulare. După încheierea acesteia, subscrierile sunt irevocabile și nu mai pot fi anulate.

În cazul decesului, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moștenitorilor, care prezintă documentele legale prin care se atestă calitatea acestora de moștenitori.

După încheierea perioadei de subscriere, MFP va organiza o tombolă pentru toți investitorii în cadrul programului Tezaur - ediția Centenar. Astfel, 1.000 de investitori selectați vor primi un bonus de dobândă în valoare de 5.000 lei, care va fi acordat în perioada imediat următoare declarării câștigătorilor.

Lista câștigătorilor bonusului de dobândă va fi publicată pe site-ul MFP, fără a include detalii cu caracter personal, ci doar informații indicative ale câștigătorilor.

Câștigătorii bonusului de dobândă vor fi notificați de către MFP și se va stabili un termen pentru ridicarea premiului de la o unitate a Trezoreriei Statului, inclusiv cei care au subscris printr-un oficiu poștal al Companiei Naționale Poșta Română - S.A”, precizează MFP.

 

Lasă un comentariu