MAȘINILE SECOND HAND.... FURATE LA KILOMETRAJ!

Distribuie pe:

Un studiu realizat în luna noiembrie 2018, de InspectorAuto.ro, arată că, într-o singură lună (noiembrie 2018), 7,5 milioane de kilometri au fost șterși, pur și simplu, de pe kilometrajele unor mașini second hand, înainte ca acestea să fie scoase la vânzare.

“România este raiul samsarilor, pentru că legea lasă mână liberă vânzărilor de mașini rulate. Astfel, legislația nu îi pedepsește pentru kilometri dați înapoi, așa că aceștia nu au rețineri când vine vorba despre astfel de practici.

Nici dezvăluirea seriei de șasiu în anunțurile de vânzare nu îi oprește pe vânzătorii de mașini să mintă în privința kilometrajului. Cu ajutorul seriei VIN (codul de identificare a producătorului și țara în care a fost asamblată mașina), un eventual cumpărător poate verifica istoricul mașinii din anunț, aflând astfel date despre revizii, daune și numărul real de kilometri.

Studiul a vizat 1.589 de mașini second-hand scoase la vânzare pe internet în această lună, toate având VIN-ul afișat în anunț.

În studiu, am verificat kilometrajul mașinilor în baza de date InspectorAuto.ro, iar rezultatele au fost înfricoșătoare. 259 dintre mașinile second-hand verificate (16,3%) aveau kilometrajul dat înapoi între 399.617 și 5.067 de kilometri! Alte 509 mașini (32%) aveau 5.000 de kilometri mai puțin, iar 821 dintre acestea (adică 51,6%) aveau numărul real de kilometri.

Modificările reprezintă un total de peste 7,5 milioane de kilometri șterși, pur și simplu, de pe kilometrajul mașinilor rulate, disponibile la vânzare, ceea ce înseamnă o medie de 28.967 de kilometri pentru fiecare vehicul.

Există, însă, și vânzători cinstiți. 821 dintre mașinile vizate de studiu se comercializează cu date reale. Cine cumpără o mașină rulată trebuie să știe că istoricul acesteia poate fi aflat cu ușurință cu ajutorul seriei de șasiu.

Pentru a oferi un acces mai facil la istoricul mașinilor, InspectorAuto.ro a încheiat un parteneriat cu site-ul carzz.ro. Baza de date cuprinde peste 7 milioane de înregistrări”.                

Lasă un comentariu