FERMIERII ELVEȚIENI, CARE LASĂ COARNELE ANIMALELOR SĂ CREASCĂ, NU VOR PRIMI SUBVENȚII!

Distribuie pe:

Duminică, 25 noiembrie 2018, elvețienii au respins inițiativa unui fermier local, care solicita subvenții pentru crescătorii de animale care lăsau să crească coarnele vacilor și ale caprelor, în loc să le înlăture cu un fier înroșit în foc, o procedură despre care criticii spun că provoacă suferință.

“Trei sferturi din vacile elvețiene, un simbol național și o atracție turistică, sunt lipsite de coarne. Animalele fără coarne sunt mai ușor de crescut, pentru că suferă mai puține leziuni și au nevoie de mai puțin spațiu.

Inițiativa de redare a demnității animalelor a fost condusă de fermierul Armin Capaul, care a declanșat o dezbatere națională privind drepturile animalelor, în urma unei campanii care a început acum nouă ani, însă campania nu a avut efectul scontat, aproape 55% dintre alegătorii elvețieni respingând propunerile prin referendum.

Ministrul elvețian al Economiei, Johann Schneider-Ammann, spune că rezultatul demonstrează că standardele privind bunăstarea animalelor sunt ridicate.

Inițiatorul proiectului, Capaul, a strâns peste 100.000 de semnături pentru a declanșa un vot la nivel național, după ani de lobby politic. Guvernul elvețian s-a opus propunerii lui Capaul de a acorda o subvenție anuală de 190 de franci elvețieni pentru fiecare agricultor, ceea ce ar fi dus la redirecționarea a 30 de milioane de franci din bugetul agricol anual de 3 miliarde de franci”, scrie Reuters, conform mediafax.ro.

Lasă un comentariu