“EUROPA” SĂRBĂTOREȘTE CENTENARUL MARII UNIRI

Distribuie pe:

Centenarul Marii Uniri este un moment pe care tânăra generație trebuie să-l trăiască cu deosebită recunoștință și asumat.

Este momentul în care importanța istoriei noastre le poate marca viitorul.

La Școala Gimnazială “Europa” din Târgu-Mureș, profesorii, părinții și elevii și-au strâns mâinile în hora mare a Unirii, demonstrând că prezentul poate reprezenta garanția unui viitor demn.

În consonanță cu spiritul și jertfele înaintașilor noștri, am celebrat momentul istoric al unității noastre naționale, 1 Decembrie 1918, printr-o serie de activități pline de încărcătură emoțională și de responsabilitate patriotică, toleranță și respect pentru tot ceea ce ne definește valoric.

Începând cu luna septembrie a acestui an școlar, elevii claselor primare au desfășurat, sub îndrumarea cadrelor didactice, activități pentru marcarea celor 100 de ani pe care îi va împlini “România dodoloață”: realizarea unor desene cu simbolurile țării, compunerea de poezii, învățarea unor cântece patriotice, participarea la Concursul județean coordonat de ISJ Mureș “Centenarul în viziunea copiilor”, concurs de desene organizat de Privo “Drapelul centenarului în viziunea unui copil”, workshopuri cu tema “Cum s-a înfăptuit Unirea?”, împodobirea bradului la invitația unui centru comercial din oraș, învățarea unui dans popular specific zonei, pregătirea scenetei “Povestea noastră”, toate acestea fiind prezentate colegilor, părinților în cadrul expozițiilor și a activității desfășurate. Activitatea dedicată Centenarului Marii Uniri a reunit, de la mic la mare, elevii ciclului primar și gimnazial, care au prezentat emoționante momente ce exprimau dragostea de neam și țară. Suntem cu toții datori să ne iubim țara, să simțim și să trăim românește ceas de ceas, zi de zi, să trăim mereu UNIȚI SUB TRICOLOR!

Lasă un comentariu