PENTRU CELEBRAREA CENTENARULUI MARII UNIRI, CONCURS NAȚIONAL DE CREATIVITATE PENTRU ELEVI ȘI STUDENȚI

Distribuie pe:

Pentru a marca Ziua Națională, Ministerul Educației Naționale a lansat luni, 3 decembrie, un concurs național adresat tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul preuniversitar. Având tema “Recunoștință făuritorilor Marii Uniri”, acesta presupune elaborarea unei lucrări originale, reprezentativă pentru viziunea autorului, la secțiunile: creație literară (versuri, proză, eseuri), arte vizuale și muzicale, creații media. În învățământul preuniversitar, se va desfășura pe niveluri de învățământ (preșcolar, primar, gimnazial, liceal), sub coordonarea cadrelor didactice de specialitate, urmând să se încheie în ultima zi de școală/cursuri din semestrul I al anului școlar în curs.

În vacanța intersemestrială (2-10 februarie 2019), fiecare inspectorat școlar va selecta cele mai reușite lucrări ale preșcolarilor și elevilor din fiecare județ. În desemnarea premianților, ponderea cea mai mare o va avea originalitatea creației.

Competiția este deschisă și studenților din învățământul superior, domeniul arte vizuale, din cadrul a 18 universități din țară (care se pot înscrie la secțiunea aferentă).

Concurenții au libertatea de a-și alege formatul de prezentare. Autorii lucrărilor câștigătoare vor primi recunoașterea, în mod public, a poziției dobândite în ierarhia națională a concursului, prin premii, precum și prin acordarea Medaliei CENTENAR și a DIPLOMEI DE EXCELENȚĂ, informează Ministerul Educației Naționale.

Lasă un comentariu