ANUL VIITOR, ÎNCĂ 13.500 DE LUCRĂTORI STRĂINI PE PIAȚA MUNCII DIN ROMÂNIA

Distribuie pe:

Pe site-ul oficial al Ministerului Muncii și Justiției Sociale (MMJS) a fost lansat în dezbatere publică un proiect privind admiterea pe piața muncii din România, în anul 2019, a 13.500 de lucrători străini în plus față de cei care își desfășoară deja activitatea în companiile de la noi.

“În acest an, dinamica eliberării avizelor de angajare și detașare a înregistrat o creștere semnificativă față de anul 2017. Solicitarea are la bază și potențialul de dezvoltare economică a României, prin utilizarea fondurilor structurale disponibile din partea Uniunii Europene, dar și necesitatea de a asigura forța de muncă cerută în unele sectoare sau meserii, care nu poate fi acoperită de lucrătorii români. De asemenea, se dorește prevenirea situațiilor în care străinii lucrează la noi în țară fără forme legale.

În urma unei solicitări a Inspectoratului General pentru Imigrări de suplimentare a contingentului de lucrători străini permanenți și detașați pentru anul 2018, a fost suplimentat deja cu 8.000 numărul lucrătorilor străini permanenți și cu 5.200 cel al muncitorilor străini detașați.

În primele nouă luni din acest an, au fost eliberate 6.500 de avize de muncă pentru 4.200 de lucrători permanenți, 1.980 pentru lucrători detașați, 121 pentru lucrători calificați, 90 pentru lucrători sezonieri, 25 pentru lucrători transfrontalieri și 4 pentru lucrători stagiari”, se arată în proiectul de act normativ. 

Lasă un comentariu