SPECTACOL-CONCURS DE DANSURI POPULARE

Distribuie pe:

Recent, la Colegiul Agricol “Traian Săvulescu” din Târgu-Mureș, director inginerul Viorel Socol, a avut loc prima ediție a acestui concurs cu titlul menționat mai sus.

Spectacolul s-a dorit un omagiu marelui eveniment de la 1 Decembrie-înfăptuirea idealului visat de români, care este Centenarul Marii Uniri. După cum ne-a informat profesoara Melinda Crăciun, la acest eveniment, care a fost una dintre organizatoare și care s-a intitulat “Pe aripi de cântec românesc”, s-au înscris Grădinița “Manpel”, Școala Gimnazială Batoș, Școala Gimnazială Hodac și Școala Gimnazială Band, iar la liceu s-au înscris în număr de patru: Liceul Tehnologic “Ovidiu Bojor” și “Petru Maior” din Reghin, Liceul Tehnologic “Electromureș” și copiii de la Palatul copiilor din Târgu-Mureș.

După ce a fost intonat Imnul Național al României, un grup de elevi de la colegiul organizator au prezentat un scurt program dedicat marii sărbători a Crăciunului unde au cântat și au recitat poezii patriotice.

Într-o anumită ordine, profesoara Melinda Crăciun a invitat formațiile, rând pe rând, să prezinte dansurile cu care s-au înscris în concurs, după care juriul format din profesoara doctor Cozma Matei Diana, profesorul Dumitru Matei, Ilie Ilieș și Mihai Nașca au deliberat și au acordat Școlilor Gimnaziale premiile: premiul I Hodac, premiul II Band și premiul III Batoș, iar liceelor: premiul I Liceului Tehnologic “Ovidiu Bojor” Reghin și Palatului Copiilor din Târgu-Mureș, premiul II Liceului Tehnologic “Petru Maior” Reghin, iar premiul III Liceului Tehnologic “Electromureș” din Târgu-Mureș, iar premiul special Grădiniței “Manpel” din Târgu-Mureș.

Pentru contribuția voluntarilor de la această unitate școlară, Mihai Nașca a acordat din partea unității școlare câte o diplomă de excelență, iar profesoara Melinda Crăciun a adus mulțumiri Primăriei municipiului Târgu-Mureș pentru sponsorizarea făcută, iar coti-dianului “Cuvântul liber” pentru că este și a fost întotdeauna alături de această unitate școlară de elită a școlii românești. În final, Ilie Ilieș, coregraf, a mulțumit tuturor pentru prestație, dar a adus ace-leași mulțumiri și organizatorilor.

Lasă un comentariu