ȚARA FAGILOR - Volumul XXVII

Distribuie pe:

Acest volum literar a început să apară din anul 1992, redactor-șef Dumitru Covalciuc de la Societatea Culturală “Arboreasa” din Cernăuți, și a lui Dumitru Poptămaș, președintele Fundației Culturale “Vasile Netea” din Târgu-Mureș.

Volumul XXVII a fost lansat la Târgu-Mureș cu prilejul desfășurării simpozionului “Dor de Bucovina” și este dedicat evenimentului de la 1 Decembrie 1918 - Marea Unire.

Acest volum cuprinde scrieri interesante și bine documentate din domeniul istoriei, a învățământului și pedagogiei, filologiei și din sănătate și un capitol dramatic intitulat “Golgota neamului românesc”. Alte capitole: “Poesis”, “Personalități bucovinene”, “Folclor bucovinean” etc. și “Un album bucovinean”, care cuprinde un întreg evantai de fotografii alb-negru cu foarte multe imagini despre unire. Aici găsim Unirea cea Mare de la 1 Decembrie 1918 cu foarte multe personalități. În acest volum a mai fost introdus, de către profesorul Dimitrie Poptămaș, un nou capitol intitulat “În memoria lui Dumitru Covalciuc”, prietenul său din Cernăuți, care a plecat la cele veșnice la 27 decembrie 2017, după ce participase la Târgu-Mureș la cea de a XXVII-a ediție a simpozionului “Dor de Bucovina.”

Coperta 1 și 4 a acestui volum redă Sala Unirii din Cernăuți, din reședința Mitropolitană Cernăuți, unde a fost citită, de către Iancu Flondor, actul de unire a Bucovinei cu Țara Mamă.

Fundația Culturală “Vasile Netea” din Târgu-Mureș, prin președintele acesteia, profesor Dimitrie Poptămaș, aduce mulțumiri Consiliului Județean Mureș care a făcut posibilă redactarea și tipărirea acestui volum dedicat împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire.

 

Lasă un comentariu