EXPOZIȚIE DE GRAFICĂ, PICTURĂ, SCULPTURĂ, DESIGN ȘI FOTOGRAFIE

Distribuie pe:

În ajun de mare sărbătoare, pentru cinstirea Centenarului Marii Uniri de la Alba Iulia, 1 Decembrie 1918, vineri, 30 noiembrie 2018, începând cu ora 18, la Casa de Cultură „Mihai Eminescu", sala Oglinzilor, a avut loc vernisajul expoziției de arte plastice și Cultură „A-96" sugestiv intitulată „PIXEL CU PIXEL", în prezența unor oameni de cultură, scriitori, poeți, muzicieni, profesori și ingineri, preoți, elevi și studenți, membri marcanți ai LSR filiala Mureș. O ținută adecvată marii sărbători, măreția celor care iubesc cultura prin artă, fascinația scrisului, sculpturii, picturii și a muzicii.

Inițiativa acestei expoziții istorice pline de culoare și sensibilitate artistică, prezentare documentară minunată, o mică istorie în timp și spațiu aparține profesorului artist plastic IULIU MOLDOVAN, membru activ al UAPR, referent principal la Casa de Cultură municipală, trăitor de o viață în orașul său natal, Târnăveni, bine cunoscut în țară și în străinătate, Germania, Franța, Canada, SUA, Australia. Acestuia i s-au alăturat colaboratori apropiați, elevi sau foști elevi ai Atelierului „A-96", instruiți și îndrumați de către domnia sa, mulți dintre ei absolvenți de studii superioare de specialitate, deveniți artiști consacrați în plan național și internațional.

Au expus lucrări proprii artiștii plastici: Iuliu Moldovan, îmbrăcat în straie demne țăranului unirii de la Alba Iulia, Mirel Radoi Matefi, Valentina Victoria Vulea, Ruxana Csusak, Teodora Csusak și Claudiu Licinu Horsie. Grupul coral „RAM" bine cunoscut, faimos în județ și nu numai, a prezentat un pachet de cântece patriotice, aplaudat la scenă deschisă.

Scopul expoziției este îndrumarea publicului, în special al tinerilor, către consumul cultural de calitate, urmărind în același timp cinstirea memoriei personalităților istorice românești, momente din perioada Marii Uniri de la 1918, dar și promovarea de noi valori culturale care să implice o generație care să cinstească și să ducă mai departe ceea ce au realizat înaintașii noștri.

Expoziția în sine reprezintă PUNCT CU PUNCT o înșiruire documentară care încântă atât vizual, cât și psihic aspecte de la unele manifestări de suflet, documente de arhivă și fotografii de epocă cu privire la formarea României Mari. Portrete și compoziții pe tematică național-patriotică, puse la locul lor cu eleganță, distincție și respectul reciproc al valorilor, sub deviza: „Amor Patrie Nostra Lex" (Iubirea patriei este legea noastră)!

Felicitări organizatorilor. „La mulți ani, România!", „La mulți ani, români!"

Lasă un comentariu