SIGHIȘOARA - MEMBRU DE ONOARE AL ORGANIZAȚIEI ORAȘELOR PATRIMONIU MONDIAL

Distribuie pe:

Organizația Orașelor Patrimoniu Mondial a acordat Sighișoarei Certificatul de onoare pentru anul 2018, informează municipalitatea.

Într-o scrisoare transmisă Municipiului Sighișoara, Regis Labeaume, președintele Organizației Orașelor Patrimoniu Mondial, își exprimă bucuria că orașul a primit această înaltă distincție.

Sighișoara a fost inclusă în Lista Patrimoniului Mondial în anul 1999. Printre criteriile care au stat la baza acestui demers se numără faptul că așezarea este un exemplu remarcabil de mic oraș fortificat într-o zonă de frontieră între cultura latină a Europei centrale și cultura bizantină, ortodoxă, a Europei de sud-est. “Continuând să fie locuit și în zilele noastre, centrul istoric Sighișoara se definește ca cel mai reprezentativ sit urban medieval din Transilvania datorită faptului că, în comparație cu celelalte orașe istorice din România, centrul istoric Sighișoara și-a păstrat în cea mai mare parte nealterate de-a lungul timpului organizarea spațiului urban și calitatea arhitecturală a construcțiilor ce o compun”, apreciază specialiștii din carul Institutului Național al Patrimoniului

Lasă un comentariu