PROIECTUL UDMR LEGAT DE AUTONOMIE: SUBIECT ÎNCHIS, NENEGOCIABIL

Distribuie pe:

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri că partidul său nu susține proiectul UDMR legat de autonomie, apreciind că acesta este neconstituțional.

Afirmația lui Dragnea a fost întărită de liderul deputaților PSD, Daniel Suciu, care a detaliat:

“Am purtat o discuție cu omologul meu de la UDMR. Nici măcar în grupul parlamentar de la UDMR nu s-a discutat foarte serios despre acest subiect. Eu vă spun în calitate de lider de grup de la PSD: acel proiect de lege nu va trece. Nu am de gând să fac nici înflorituri, nici să sar în sus până la tavan că vindem țara, o spun la fel de rezervat ca data trecută, când a fost un proiect de hotărâre pe această temă în Parlament: niciodată acest lucru nu se va întâmpla, cel puțin nu cu voturile deputaților PSD. Este un subiect închis în ceea ce ne privește și nenegociabil. Colegii noștri de la UDMR știu acest lucru”, citează agerpres.ro.

Reamintim că, la începutul săptămânii, UDMR a depus în Parlament un proiect de lege prin care solicită adoptarea în procedură de urgență a unor prevederi legislative care să asigure minorităților naționale un statut de autonomie specială pentru județele care aparțin unor regiuni istorice sau în care dețin pondere semnificativă în componența populației, inclusiv posibilitatea înființării prin lege a unor regiuni de dezvoltare separate.

Lasă un comentariu