Atenție, români! Dușmanii statului național unitar nu dorm! Transilvania în “colimator”(80) U.D.M.R falsifică Istoria Românilor!

Distribuie pe:

“Declarația respectivă (Rezoluția Adunării Naționale de la Alba Iulia - n.a)... nu prevede nicăieri autonomie pentru minoritățile etnice din Ardeal” (I.A. Pop, președinte al Academiei Române, istoric eminent).

Nemaiținând cont de legitățile istorice, iar în general de niciun fel de reguli, mereu nemulțumiții comunității maghiare din România, “uitând” că nicio altă etnie din Europa nu are atâtea drepturi ca și ea, s-a și grăbit după Centenar să ne provoace o nouă tensiune națională, învrăjbitoare, prin demersul celor 30 de deputați și senatori ai U.D.M.R., în frunte cu fostul medic veterinar K. Hunor, de a introduce în Parlamentul României un proiect de lege în care, atenție!, ne “somează” ca, în acord cu respectarea Rezoluției Adunării Naționale de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, “popoarele conlocuitoare” (nu minoritățile, cum prevede Constituția!) să beneficieze de... AUTONOMIE SPECIALĂ “pentru județele care aparțin unor regiuni istorice sau în care o minoritate națională istorică are o populație”!

Oful lor, evident impertinent, ni se pare însă că stârnește, că tot suntem în zorii unei Ere în care fiecare globalist (neomarxist) înțelege Istoria după cum îl “taie” capul, atât zâmbete, cât și suspine, dacă ne gândim pe de o parte că ideea aceasta năstrușnică le-a fost “strecurată” în iulie 2018, de viceprim-ministrul ungar S. Zsolt (în discursul de la Universitatea de Vară din Băile Tușnad), iar pe de altă parte că, în nonșalanța lor, maghiarii extremiști se situează în afara legilor românești (și internaționale), neacceptând niciodată vreun document oficial emis de Statul Român (nici acea Rezoluție, nici actuala Constituție) și invocând în chip mincinos “dreptul” asupra unei așa-zise promisiuni - prevederi... care de fapt nu există în realitate! În acest sens, parlamentarii maghiari ai U.D.M.R. ar face bine dacă, mergând într-o clipă de răgaz la Muzeul din Alba Iulia, s-ar uita mai atent la textul acelei Rezoluții și ar constata că mult-clamata autonomie nu este invocată pentru nicio minoritate etnică a Transilvaniei! Ar avea atunci ocazia să vadă că, la punctul II, se vorbește doar de o “autonomie provizorie până la întrunirea Constituției”, ceea ce este cu totul altceva, luând în calcul viziunea de ansamblu conform căreia minoritatea maghiară ar fi trebuit să se supună Decretului de la 1 Decembrie 1918 aparținând poporului român, în deplin acord cu tratatele internaționale de la Paris (1919-1920 - 1946-1947 etc.)!

Cu alte cuvinte, stimați cititori, pretenția aceasta sfidătoare a maghiarilor, venită într-un moment în care în Parlamentul României avem de-a face cu un război româno-român întreținut antidemocratic de președintele Iohannis, se bazează pe niște surse istorice interpretate eronat și ostentativ, pe obsesia de a crea discordie națională cu orice preț, pe scenariul globaliștilor de a impune forțat o societate fără identitate și fără Dumnezeu ...

Lasă un comentariu