LA 29 DE ANI DE LA REVOLUȚIE, NICOLAE CEAUȘESCU, CEA MAI IMPORTANTĂ PERSONALITATE A ISTORIEI MODERNE!

Distribuie pe:

În cel mai recent studiu, realizat de CT&Research, la comanda Fundației Universitare a Mării Negre, fostul lider comunist Nicolae Ceaușescu și marele sculptor Constantin Brâncuși ocupă primele locuri într-un clasament al celor mai importante personalități istorice sau culturale ale României moderne și contemporane.

“Concret, 26,6% din românii care au fost chestionați au considerat că Nicolae Ceaușescu este personalitatea istorică cea mai importantă pentru istoria modernă și contemporană a României, acesta fiind urmat îndeaproape de Regele Mihai, considerat de 21,4% din respondenți ca fiind personalitate marcantă în România modernă și contemporană. Regele Carol I și Regele Carol al II-lea completează și ei clasamentul. Printre cei selectați de respondenți se

mai numără Corneliu Coposu (2,3%), Traian Băsescu (1,1%), Klaus Iohannis (1,0%) și Emil Constantinescu (0,4%).

Românii l-au ales pe Constantin Brâncuși ca fiind personalitatea culturală cea mai importantă pentru istoria modernă și contemporană a României. Mai exact, acesta a fost astfel considerat de 30,3% din respondenți, fiind urmat îndeaproape de George Enescu, votat de 18,5% din români. Topul este completat de Nicolae Iorga - 8,8%, Mircea Eliade - 6,2% și Gheorghe Zamfir - 6,1%.

Printre personalitățile culturale numite de români, se mai numără și Emil Cioran, Constantin Noica, Petre Țuțea și Sergiu Celibidache”, se arată în sondajul realizat la nivel național, în perioada 13-21 noiembrie 2018, pe un eșantion multistratificat de 1.400 de persoane, reprezentativ pentru populația României neinstituționalizată, cu vârsta de peste 18 ani.

 

Lasă un comentariu