MILIOANE DE ROMÂNI ÎȘI TRIMIT ÎNCĂ SCRISORI PRIN POȘTĂ!

Distribuie pe:

În ciuda apariției internetului și a posibilității trimiterii de mesaje instant, românii nu au renunțat la plicul cu scrisori pus în cutia poștală clasică.

Potrivit statisticilor Poștei Române, numărul mediu lunar de trimiteri simple interne și internaționale este de aproximativ 13.944.000. Dintre acestea, numărul de trimiteri simple cu timbre depuse la cutiile de scrisori, într-o lună, este de aproximativ 490.000.

„În prezent, există 13.252 de cutii poștale în toată țara, iar românii își păstrează obiceiurile, chiar dacă tehnologia avansează pe zi ce trece.

În 2017, traficul aferent trimiterii de scrisori a scăzut față de anul precedent cu 3%, dar traficul de colete poștale a crescut cu 16%. La București, Timișoara și Iași se depun cele mai multe scrisori în cutiile poștale.

Trimiterea de plicuri prin Poșta Română este cel mai folosit serviciu. Astfel, ponderile celor mai importante categorii de trafic sunt poșta de scrisori - 80% din traficul total, colete -12%, publicitate prin poștă și trimiteri expres - câte 3%.

Potrivit datelor de la Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, în 2017, pe piața serviciilor poștale s-au înregistrat 444 de milioane de trimiteri prin poșta de scrisori, 68 de milioane de colete și alte servicii poștale (8%).

În același an, Poșta Română a despăgubit 32.000 de reclamanți, în medie cu câte 191 de lei, din 500.000 care au făcut sesizări", au declarat reprezentanți ai Poștei Române pentru libertatea.ro. 

Lasă un comentariu