AU SIMȚIT APROPIEREA SĂRBĂTORILOR

Distribuie pe:

După ce am străbătut, în fuga cailor putere, câțiva kilometri, am poposit în satul Bolintineni, comuna Păsăreni, din județul Mureș. Aceasta se întâmpla sâmbătă, 8 decembrie 2018, când am ajuns, în prag de seară, la Centrul de îngrijire și asistență pentru vârstnici, intitulat foarte frumos „Asociația Răsăritul." Această asociație a luat ființă cu mulți ani în urmă, cu același scop de a îngriji semenii noștri mai năpăstuiți ca noi. Aici am fost întâmpinați de Mariana Burcă, director, Iosif Simon, președinte, Marian Crișan și o parte a aparținătorilor de la acest centru. Clădirea, saloanele de cazare erau frumos împodobite, iar cele 28 de persoane internate, împreună cu întreg personalul, așteptau ceva.

Ghirlandele luminoase prevesteau atmosfera de sărbătoare. Așteptarea s-a produs și grupul vocal bărbătesc de colindători „Nadeșul dintre Târnave" și-a făcut apariția, îmbrăcați în costume ale culorii tricolorului. Au adus pentru acești necăjiți câte un cadou. Apoi, în sala cu mese, unde s-au aflat o parte dintre cei internați, colindătorii au colindat aici pentru prima dată. Printre cei aflați la acest interesant spectacol de colinde a fost și Maria Dimitriu, în vârstă de 93 de ani. Dintre titlurile colindelor amintesc: „Noi în sară de Crăciun", „Sculați boieri", „Din cer senin", „Vers de Crăciun", „Trei Crai de la Răsărit" etc. În continuare, colindătorii au urcat la etaj și i-au colindat pe cei care n-au putut coborî în sala de mese.

Așadar, această „familie", care formează „Asociația Răsăritul", condusă de acei oameni inimoși, au simțit mirosul de brad, și în același timp au știut că marea sărbătoare a Crăciunului este pe aproape.

Lasă un comentariu